Cum putem sa prevenim aparitia candidozei vaginale?

1 cum putem sa prevenim aparitia candidozei vaginale rxjx jpg jpeg

Candidoza vaginala netratata poate sa aiba repercusiuni asupra vietii de cuplu si mai ales a reproducerii.

Din fericire, exista o serie de aspecte de care trebuie sa tineti seama astfel incat sa aveti siguranta unei sanatati intime asa cum va doriti:

Frecventa dusurilor

Dusurile sunt foarte importante in mentinerea igienei si senzatiei de prospetime, insa intr-o anumita masura. In acest sens, medicii ginecologi recomanda 1-2 dusuri pe zi, cu apa si sapun, iar pentru zona intima cu produse special dedicate.

Baile lungi în apa caldă, dusurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv, indeparteaza stratul protector format in mod natural de flora vaginala pentru combaterea infectiilor.

Produsele potrivite

Exista anumite standarde pe care produsele create special pentru îngrijirea zonei intime trebuie să le îndeplinească. Acestea nu trebuie să conţină substanţe agresive şi trebuie să aibă un pH neutru.

Zona genitala este foarte delicată, de aceea produsele care conţin parfum sau au proprietăţi antibacteriene pot dezechilibra mediul uşor acid al vaginului şi provoca iritatii sau chiar infecţii.

Metoda de stergere

După utilizarea toaletei, hârtia igienică trebuie folosită dinspre faţă spre spate, iar în cazul urinei, ştergerea prin frecare nu e recomandată ci doar o tamponare uşoară.