Simptome atipice ale cancerului la san

1 simptome atipice ale cancerului la san qwlr jpg jpeg

Cancerul de san este una dintre cele mai raspandite forme de cancer la nivel mondial şi afecteaza din ce in ce mai multe femei tinere, deşi acest tip de maladie apare in special odata cu inaintarea in varsta.

Aceasta afecţiune se manifesta, cu precadere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuala a sanilor este cea mai eficienta metoda de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare, experţii in sanatate recomanda femeilor sa inveţe sa identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales ca unele dintre ele sunt complet atipice. Iata, aşadar, simptomele care ar trebui sa te ingrijoreze!

Senzaţie de mancarime la nivelul sanilor şi inroşire

In zilele precedente dar şi in timpul menstruaţiei, durerile resimţite la nivelul sanilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili in aceasta perioada. De asemenea, senzaţia de mancarime este şi ea fireasca.   Dureri de spate

Experţii susţin că pacienţii diagnosticaţi cu cancer de sân au simţit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplaţi, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste.

Este foarte important de ştiut că anumite tumori canceroase se dezvoltă adesea în adâncul ţesutului mamar, astfel că pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor, potrivit stirile.rol.ro.

Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamaţi pot semnala prezenţa timpurie a maladiei.

In acest caz, se recomandă efectuarea de urgenţă a unui control de specialitate.