Sarcina cu ovare polichistice – cand este posibila?

1 sarcina cu ovare polichistice jpg jpeg

Sindromul ovarelor polichistice poate provoca nu doar disconfort, ci si infertilitate. Visezi sa devii mama si bebelusul se lasa asteptat? Incepi sa te indoiesti ca sarcina cu ovare polichistice este posibila?

Iti doresti copii, insa te lupti cu aceasta tulbuare de care sufera numeroase femei? Sarcina cu ovare polichistice inseamna sanse mai mici de a-ti implini visul. Important este ca exista sanse, deci nu este totul pierdut. Afectiunea aceasta este considerata una dintre principalele cauze de infertilitate la nivel mondial: 1 din 10 femei este victima acestui sindrom.

Ovarele polichistice – cauze de aparitie

Oamenii de stiinta au suspectat, initial, ca aceasta tulburare se manifesta strict la nivelul ovarelor, deci apare si evolueaza la acest nivel. De fapt, cercetarile recente au scos la iveala ca boala incepe din creier. Expertii de la Universitatea din Lille, Franta, au scos la iveala ca afectiunea este cauzata de aparitia unui hormon produs de foliculii ovarieni (AMH), care interactioneaza cu anumiti neuroni din creierul mamei. O alta explicatie se refera la excesul de hormoni masculini, in special androgeni, care impiedica producerea ovulatiei si instalrea infertilitatii.

Sarcina cu ovare polichistice: ce trebuie sa stii

Statisticile arata ca in jur de 10% dintre femeile fertile sufera de sindromul ovarelor polichistice (SOP). Boala poate fi detectata la un simplu control ecografic. Chisturile sunt foliculi imaturi, dezvoltati in foliculi primordiali, care s-au oprit in evolutie din cauza disfunctiei ovariene, explica medicii.

Un stil de viata sanatos este crucial 

Femeile care sufera de ovare polichistice trebuie sa adopte o dieta echilibrata, formată din alimente cu indice glicemic scazut, si sa efectueze excercitii fizice zilnice. Acestea vor grabi scaderea in greutate si vor favoriza reglarea ciclului menstrual, a ovulatiilor spontane, a sarcinilor spontane, a scaderii ratei de avort si a cresterii ratei de nastere.

Sarcina cu ovare polichistice prin fertilizare in vitro

O solutie eficienta, in caz ca tratamentul medicamentos stabilit de medicul specialist nu da roade, este fertilizarea in vitro.