Ochelari de vedere – semnele care arata ca ai nevoie de un control oftalmologic!

1 ochelari de vedere jpg jpeg

Sa purtam ochelari de vedere nu mai este demult o rusine. Dimpotriva, designerii se intrec in a desena modele de ochelari in tendinte, care pot respecta indicatiile medicale si pot imbunatati aspectul fetei.

Multi oameni aleg sa viziteze medicul oftalmolog inca de la primele semne ca vederea incepe sa se slabeasca, fara sa mai astepte, cum se intampla in trecut, cresterea in mod ingrijorator a dioptriilor. In plus, cei mai multi ochelari de vedere sunt confectionati din materiale usoare, estetice.

Ochelari de vedere – semne ca trebuie sa faci o vizita oftalmologului

Vezi in ceata, de parca cineva in mintea ta se joaca la butoane. Oricat te-ai concentra, nu reusesti sa distingi prea bine. Nu ajuta nici daca te departezi, nici daca vii mai aproape. Nu iti recunosti vecinul care te asteapta cu usa deschisa la scara sau mainile iti sunt prea scurte sa indepartezi telefonul ca sa vezi sa citesti.

Incepi sa nu vezi lucruri noaptea, cum ar fi drumul spre baie sau te adaptezi foarte greu la trecerea de la intuneric la lumina si invers. Pentru nimeni nu e o treaba placuta, insa, daca observi ca dureaza mai mult decat de obicei si te enervezi din cauza asta, poate fi un semnal de alarma. De asemenea, fii atent la privitul monitorului. Incepe-ti ziua cu aceeasi pagina, de la o distanta masurata, pentru a putea observa daca iti scade vederea.

Simti ca iti obosesc ochii. Acest lucru poate fi o treaba legata de varsta sau legata de cat de greu si de mult ii soliciti. Daca observi ca 10 minute de citit iti obosesc ochii cam cat 1 ora acum 3 luni, poate e momentul sa faci o programare. Oboseala ochilor vine ca urmare a vederii blurate, iar semnele pot fi ca mijesti ochii si tinzi sa clipesti des. Asta se intampla dupa cateva ore la volan sau daca esti dependent de telefonul mobil.

Te confrunti cu dureri de cap –  reprezinta, poate, unul dintre cele mai cunoscute semne ca ai nevoie de ochelari: acestea apar pe mecanism muscular. Atunci cand ochii obosesc si muschii responsabili incearca sa se adapteze, fac asta prin diferite miscari (mijesti ochii, clipesti mai des). Ceea ce poate da dureri fizice, traduse prin dureri de cap.

Vezi dublu. Daca esti sigur ca nu e de la evenimentul care s-a prelungit pana dimineata, vederea dubla poate fi un semnal de alarma serios.

Vezi obiectele distorsionat: fie in valuri, fie cu halou. Daca liniile de contur apar neregulat, iar culorile sunt pale, iar tu nu ai consumat substante ilegale, ar fi o idee buna sa consulti un medic. La fel, daca nu te afli in biserica, iar obiectele apar cu halou, mai ales la intuneric.

Presiune in ochi – poate fi un semn de glaucom, ai nevoie sa-ti „ia cineva tensiunea“ la nivelul ochilor! Insa ar fi de dorit sa excluzi mai intai cauzele frecvente precum oboseala cronica, stresul de la job sau petrecerile de dupa.

@merdeka.com