Hainele sintetice îţi irită pielea

1 2 jpg jpeg

În cazul hainelor din materiale sintetice, pielea vine în contact cu substanţele chimice din care este făcută ţesătura şi astfel pot apărea dermatite de contact sau alergii. De asemenea, coloranţii utilizaţi la fabricarea hainelor se pot dizolva din cauza transpiraţiei şi pot ataca pielea.

Ce afecţiuni pot apărea?

Materialele sintetice accentuează mâncărimile pielii, mai ales în cazul persoanelor cu pielea uscată. În cazul copiilor care suferă de dermatită atopică sau alergii, hăinuţele din materiale sintetice pot declanşa episoade caracterizate prin mâncărimi şi leziuni cutanate. Când apar problemele?

Posibilitatea de apariţie a acestor afecţiuni creşte cu cât contactul cu materialele sintetice este de mai lungă durată, de exemplu în cazul lenjeriei de corp sau de pat.

Care sunt materialele indicate?

Inul lasă pielea să respire, de aceea este foarte indicat în timpul verii, în vreme ce bumbacul este recomandat tuturor tipurilor de piele, întrucât absoarbe transpiraţia, ţinând-o departe de corp. Acesta e motivul pentru care bumbacul este prima alegere în cazul vestimentaţiei copiilor mici.

Click! spune

Materialele sintetice pot declanşa afecţiuni precum:

* candidozele genitale

* afecţiuni micotice (ciuperci ale pielii)

* infecţii bacteriene

* eczeme