Hainele sintetice îţi irită pielea

1 2 jpg jpeg

├Än cazul hainelor din materiale sintetice, pielea vine ├«n contact cu substan┼úele chimice din care este f─âcut─â ┼úes─âtura ┼či astfel pot ap─ârea dermatite de contact sau alergii. De asemenea, coloran┼úii utiliza┼úi la fabricarea hainelor se pot dizolva din cauza transpira┼úiei ┼či pot ataca pielea.

Ce afecţiuni pot apărea?

Materialele sintetice accentueaz─â m├ónc─ârimile pielii, mai ales ├«n cazul persoanelor cu pielea uscat─â. ├Än cazul copiilor care sufer─â de dermatit─â atopic─â sau alergii, h─âinu┼úele din materiale sintetice pot declan┼ča episoade caracterizate prin m├ónc─ârimi ┼či leziuni cutanate. C├ónd apar problemele?

Posibilitatea de apari┼úie a acestor afec┼úiuni cre┼čte cu c├ót contactul cu materialele sintetice este de mai lung─â durat─â, de exemplu ├«n cazul lenjeriei de corp sau de pat.

Care sunt materialele indicate?

Inul lasă pielea să respire, de aceea este foarte indicat în timpul verii, în vreme ce bumbacul este recomandat tuturor tipurilor de piele, întrucât absoarbe transpiraţia, ţinând-o departe de corp. Acesta e motivul pentru care bumbacul este prima alegere în cazul vestimentaţiei copiilor mici.

Click! spune

Materialele sintetice pot declan┼ča afec┼úiuni precum:

* candidozele genitale

* afecţiuni micotice (ciuperci ale pielii)

* infecţii bacteriene

* eczeme