Exercițul de 10 secunde, care te scapă de durea de spate!

De la o postură nepotrivită, sau de la poziții de lucru inconfortabile, este foarte posibil să te alegi cu dureri de spate.

De cele mai multe ori disconfortul se va estompa în câteva zile, dar kinetoterapeutul și expertul în masaj, James Moore susține că există un exercițiu de întindere ușoară, care durează numai 10 secunde, și care ar putea ameliora durerile de spate.

Specialistul în masaj, James Moore a exemplificat acest exercițiu care ar putea ajuta o mulțime de persoane care suferă din cauza durerilor de spate, pe paginia sa de socializare de pe Tik Tok /@moorewellness

Nu sunt necesare accesorii de gimnastică sau kinetoterapie pentru a realiza exercițiul! Tot ce ai nevoie este o ușă de care să te ții!

Specialistul în kinetoterapie și masaj, James Moore, se numește Moore Wellness pe rețelele de socializare a venit cu această soluție după ce a observat o creștere a cazurilro de dureri de spate, mai ales la tinerii care lucrează la birou ore în șir. Exercițiul se poate face fără probleme, în orice casă, și chiar la birou, dacă situația o cere.

James a demonstrat audienței sale cum se face exercițiul, începând prin a încrucișa un picior peste celălalt, sprijinind glezna pe genunchiul opus. Apoi s-a ghemuit în timp ce se ținea de tocul ușii cu ambele mâini.

image

Foto: Captura de ecran, Tik Tok /@moorewellness

Este foarte important ca tocul ușii să ofere stabilitate fiindcă pe durata exercițiului ai nevoie să rămâi în echilibru.

Următorul pas este să menții poziția ghemuită timp de 10 secunde.

poza2 jpg

Foto: Captura de ecran, Tik Tok /@moorewellness

Această poziție „Întinde fesierii, ceea ce ajută la reducerea durerilor de spate și la creșterea mobilității”, a explicat kinetoterapeutul.

Totuși, pentru a face acest tip de exercițiu este nevoie de o articulație puternică și sănătoasă la nivelul genunchilor și de suficientă forță în mâini pentru a asigura sprijinul și echilibrul în poziția propusă.

Potrivit kinetoterapeutului, deși ai putea fi tentat să te trântești în pat și să nu te mai miști până când durerea îți trece, sfatul său este să te miști în continuare, până când îți recapeți mobilitatea.