Durerea de cap: lucruri neasteptate care o pot provoca

1 durerea de cap jpg jpeg

Durerea de cap iti poate strica ziua complet. Daca nu este vorba despre o raceala, sa stii ca printre cauze se numara si deshidratarea, dietele drastice, excesul de cofeina.

Specialistii au pus laolalta cele mai frecvente cauze care determina durerea de cap. Unele ti se vor parea surprinzatoare, cum ar fi activitatea sexuala.

Lista cu cele mai intalnite cauze pentru durerea de cap

Greutatea. Studii recente demonstreaza ca exista o legatura directa intre obezitate si migrene. De exemplu, o femeie cu o greutate peste medie are cu 35% mai multe sanse sa aiba probleme cu migrenele decat una cu o greutate normala. In cazul obezitatii, riscul creste cu pana la 89%.

Personalitatea ta. Persoanele care se consuma foarte mult in timpul unei zile, care sunt mai rigide in gandire sau perfectionistii au de multe ori probleme cu durerile de cap.

Sexul. Chiar si sexul da dureri de cap, nu doar la figurat. Specialistii spun ca migrenele de dupa sex se datoreaza efortului depus, uneori peste limitele fizice ale organismului. Sexul este pentru o persoana obisnuita ceea ce este antrenamentul pentru un atlet de performanta.

Migrena de weekend. Se intampla des persoanelor foarte active, care isi doresc sa recupereze in weekend printr-un soi de ofihna fortata. In realitate, ruperea de rutina obisnuita reprezinta o problema pentru organismul nostru obisnuit cu un anumit tip de activitate si un anumit ritm. Cel mai bine este sa incercam sa dormim in weekend la fel de mult ca in timpul saptamanii.

Mirosurile puternice. S-a stabilit ca exista o legatura stransa intre mirosurile puternice eliberate de deodorantele de camera sau cele de masina si durerile de cap. Asta pentru ca acestea au in componenta lor multe substante chimice care ajung in organismul nostru prin inhalare.

Deshidratarea. Ca sa o evitam, nu e nevoie sa bem multi litri de apa pe zi. Cel mai bine ar fi sa bem apa dupa cum simtim nevoia, dar si sa consumam supe, fructe si legume, spun specialistii.

Infometarea. Uneori suntem atat de ocupati incat uitam sa mancam. De multe ori, durerea de cap semnaleaza acest lucru exact ca un semnal de alarma.

Prea multa cafea. Putina cafea e buna pentru durerea de cap, prea multa, insa, o accentueaza. Exista specialisti care spun ca cei care se plang zilnic de dureri de cap, ar trebui sa reduca din cantitatea de cofeina consumata.

Sedentarismul. De multe ori cand stam, nu ne odihnim cu adevarat. Studiile arata ca persoanele inactive au mai multe sanse sa dezvolte migrene decat cele care fac miscare. 20-30 de minute pe zi de exercitii cardio pot ajuta inima sa trimita sange catre creier.

Privarea de somn. Odihna este foarte importanta pentru organism. Cei care dorm putin (maxim 6 ore) se plang mult mai des de migrene decat cei care dorm mai mult.

@hawaiipacifichealth.org