De ce să te ferești de asistentele cu unghii lungi, ojate

Dacă observi că asistentele medicale care au grijă de tine își țin unghiile lungi, date cu ojă, atunci este mai bine să ceri ca o altă persoană să se ocupe de tine.

1 unghii false jpg jpeg

Chiar dacă par inghijite, unghiile false sunt focare de infecții în spitale. Foto: Shutterstock

Trebuie să știi că, și în situația în care acestea poartă mănuși, sănătate ta nu este în spiguranță fiindcă mănușile nu protejează suficient și se pot contamina inclusiv în momentul în care sunt rulate pe mâini.

Unghiile lungi și oja, ba mai mult, unghiile tehnice, aplicate peste ungia naturală sunt adevărate focare de infecție care pot transmite boli de la un pacient la altul, sau care pot transforma secțiile din spital în colonii de bacterii rezistente la tratamente.

Mai mult, chiar și legislația românească precizează că, pentru a păstra igiena mâinilor, medicilor, asistenților medicali și, în general, personalului medical, le este interzisă purtarea inelelor, brățărilor, ceasurilor sau a altor bijuterii și, de asemenea, le este interzisă purtarea unghiilor lungi, lăcuite sau artificiale.

Din acest motiv, perioadic, în spitale se fac controale pentru a verifica igiena mâinilor personalului medical. Măsura ajută la evitarea răspândirii infecțiilor nosocomiale. 

Recent, mai multe asistente și medici rezidenți de la un spital din București au dovedit că încalcă legislația purtând unghii lungi sau false și ojă. Chiar dacă au fost somate pentru a respecta regulile de igienă legate, persoanele vizate au refuzat să se conformeze.

Citește și Plin de virusuri și bacterii! Care este cel mai mizerabil loc din casele noastre