De ce nu trebuie să mergi la muncă dacă eşti bolnav 

1 2 jpg jpeg

Bolile angajaţiilor durează mai mult şi sunt mai grele din 2010 până în prezent. Angajaţii bolnavi pot să împrăştie boala, senzaţia de oboseală şi să reducă productivitatea, care poate duce la o economie afectată negativ.

Dorinţa noastră de a suferi la locul de muncă ne poate distruge companiile, economia şi vieţile personale. Un pas spre soluţionarea problemei este oprirea prezentării la locul de muncă atunci când ne simţim bolnavi. Angajatorii trebuie să se asigure că angajaţii sunt încurajaţi să stea departe când sunt bolnavi, şi că se ingrijesc cum trebuie. Asta inseamnă să le permită oamenilor să aibă grijă atât de problemele fizice cât şi de cele psihice. De asemenea, şefii trebuie să se asigure că condiţiile de la locul de muncă nu fac rău sau inbolnavesc angajaţii. La urma urmei, potrivit cărţii „Moartea pentru un cec” de către profesorul Jeffrey Pfeffer, de la Stanford, locul de muncă este a cincea cauză de deces în Statele Unite.

Angajaţii trebuie şi ei la rândul lor să îşi asume responsabilitatea. Ei ar trebui să nu se ducă la locul de muncă atunci când sunt bolnavi şi să se bucure pur şi simplu de plăcerile unei zile libere. Dacă nu puteţi funcţiona deoarece suferiţi de gripă, rămaneti acasă şi nu vă forţaţi să mergeţi la muncă, riscând atât sănătatea voastră cât şi a celor din jur.