Constipația îți poate provoaca durere în piept?

Durerea ascuțită în piept nu se corelează imediat în mintea noastră cu alegerile alimentare, dar ea poate fi cauzată de probleme digestive.

De pildă arsurile la stomac pot fi simțite ca o senzație dureroasă în piept, cauzată de acidul și alimentele care ies din stomac, gazul prins în intestine se poate simți ca o durere în piept, dar constipația singură, nu provoacă dureri în piept.

constipatie_shutterstock 1376799560 jpg

Problemele digestive pot da durere in piept.  Foto: Shutterstock

Arsurile la stomac cauzate de acidul și alimentele care se întorc din stomac în esofag, apar adesea după masă. Alimentele acide, alcoolul și anumite medicamente îl pot declanșa. Dacă ai arsuri la stomac de mai mult de două ori pe săptămână, este posibil să ai boală de reflux gastrointestinal.

Constipația apare atunci când ai trei sau mai puține mișcări intestinale pe săptămână. Când ești constipat, scaunul poate fi uscat, dur și dureros. Constipația poate avea multe cauze, inclusiv tulburări gastro-intestinale, anumite medicamente, mișcarea lentă a scaunului prin tractul digestiv și sarcina.

Care este legatura între dureri în piept și constipație?

Constipația singură nu provoacă dureri în piept. Cu toate acestea, unii oameni cu constipație cronică din cauza tulburărilor intestinale pot prezenta sindromul intestinului iritabil și dureri de la gaze care se pot simți ca dureri în piept. Gazul prins poate provoca crampe de stomac, iar unii oameni pot simți durere în piept din cauza gazului. Gazele sunt cauzate de obicei de anumite alimente, de înghițirea aerului în timp ce mănânci și de unele tulburări intestinale.

Durerea data de balonare poate fi însoțită de următoarele simptome:

-Regurgitare

-Gaze

-Balonare

Sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil  este o tulburare comună care provoacă o varietate de simptome intestinale, cum ar fi dureri de stomac și crampe, gaze, balonare și modificări ale intestinului. Persoanele cu intestin iritabil pot avea fie constipație, fie diaree, sau ambele. Potrivit statisticilor,  aproximativ 10-15% dintre oameni au simptome de intestin iritabil.

Dacă ai intestin iritabil și constipație, gaze și dureri în piept, atunci poate corelezi durerea în piept cu restul simăptomelor și ar putea fi produsă de gazele intestinale. Deoarece durerea în piept poate fi, de asemenea, un simptm grav, este bine să consulți medicul.

Deși constipația nu provoacă de obicei dureri în piept, poate provoca dureri de stomac. Dacă ești constipat și ai dureri constante de stomac, ar trebui să consulți imediat un medic pentru o evaluare. În cazurile severe, constipația poate provoca un blocaj care necesită intervenție chirurgicală.

Cum să previi constipația

Pentru început, adaugă aceste obiceiuri în rutina zilnică:

Mănâncă mai multe alimente cu fibre (legume, fructe și cereale integrale)

Bea mai multă apă

Creșteț nivelul de activitate fizică

Încearcă să ai o mișcare intestinală la aceeași oră în fiecare zi

Arsuri la stomac și constipație: tratament la domiciliu

Dacă aveți arsuri la stomac, încercați câteva dintre aceste metode de gestionare la domiciliu:

Evitați alimentele declanșatoare.

Folosește medicamente antiacide fără prescripție medicală

Stai drept și nu te culca timp de 2-3 ore după ce ai mâncat.

Menține o greutate sănătoasă.

Durerea  este gravă?

Uneori, durerea în piept poate fi semnul unui atac de cord care apare atunci când inima nu primește suficient sânge. Se simte adesea ca o presiune sau o gheară și este adesea resimțită în centrul sau partea stângă a pieptului. Durerea durează mai mult de câteva minute sau dispare și revine.

Alte simptome majore ale unui atac de cord includ:

·     Durere în maxilar, gât sau spate

·     Durere în brațe sau umeri

·     Dificultăți de respirație

·     Senzație de amețeală sau de leșin

Dacă ai simptome de atac de cord, cheamă ambulanța.

Sursa: Health News