Ce simptome dă ulcerul? Iată semnele pe care nu ar trebui să le ignori!

Ulcerele peptice sunt răni dureroase care căptușesc stomacul și care se agravează în lipsa tratamentului, scrie The Healthy.

În mod normal, stomacul are un strat protector care împiedică sucurile acide din stomac să ajungă la țesutul sensibil și să provoace un ulcer. Cu toate acestea, unii oameni sunt expuși riscului de a dezvolta ulcer gastric, cel mai adesea din cauza utilizării pe termen lung a unor analgezice din clasa care include ibuprofen sau aspirina, sau a infecției cu bacteria numită H. pylori. Vestea bună este că tratamentul poate ajuta la vindecarea multor ulcere.

1 arsuri stomac jpg jpeg

Foto:Shutterstock. 

 Iată care sunt semnele pe care nu ar trebui să le ignori, potrivit The Healthy.

Dureri în partea superioară a abdomenului

Unul dintre cele mai frecvente simptome de ulcer este durerea severă în abdomenul superior, potrivit medicului gastroenterology Neil Sengupta, de la Universitatea din Chicago, Illinois. Ulcerele se pot dezvolta oriunde în tractul digestiv superior, spune dr. Sengupta, dar cele care apar în stomac sau intestinul subțire sunt dureroase. Această durere ulceroasă apare, de obicei, atunci când stomacul este gol și poate să fie episodică, adică să vină și să treacă, timp de câteva luni.

Simți greață și ai vărsături

Alt simptom al ulcerului este senzația de greață, spune dr. Sengupta. Mulți pacienți raportează că a puțină mâncare în stomac poate ajuta simptomele ulcerului să scadă.

Din când în când, greața provocată de ulcere poate deveni atât de intensă încât ar putea chiar să îți provoace vărsături. Dacă se întâmplă acest lucru, stai departe de medicamente precum ibuprofenul și aspirina. Potrivit dr. Sengupta, aceste medicamente pentru durere fără prescripție medicală sporesc riscul de a dezvolta ulcere sau vă agravează ulcerul actual.

Sânge în scaun

Sângele care provine din tractul gastrointestinal poate semnala o varietate de probleme de sănătate subiacente. Totuși, dr. Sengupta spune că atunci când această sângerare este combinată cu durerea abdominală superioară, este unul dintre semnele de ulcer. Mulți pacienți observă acest sânge fie când vărsă, fie când folosesc toaleta, deoarece scaunele lor pot apărea negre. Dacă observați acest sânge, împreună cu greață și durere în stomac sau în piept, dr. Sengupta spune că medicii vor efectua adesea un test de sânge și o endoscopie superioară - în care folosesc o cameră pentru a se uita în stomac - pentru a verifica dacă există ulcerul este vinovatul. Sângele din scaun poate fi, de asemenea, din cauza hemoroizilor sau poate fi un simptom al colitei sau al cancerului de colon, așa că ar trebui să mergi la medic.

Ai dureri în piept

Unii pacienți cu ulcere descriu durerea toracică, un termen numit „durere toracică non-cardiacă”, care se referă la durerea în zonă care nu este cauzată de un atac de cord sau de o boală de inimă, conform Colegiului American de Gastroenterologie. Disconfortul este de obicei cauzat de o problemă gastrointestinală, deși poate proveni și din stres sau anxietate.

Ești balonat și slăbești

Dacă observați că stomacul este balonat, poate fi mai grav decât decât simple gaze și ar putea fi unul dintre semnele unui ulcer.

Un alt simptom mai puțin frecvent, dar posibil, al ulcerului este pierderea în greutate. Este posibil să observi că pofta de mâncare este mică, iar disconfortul stomacal te face să îți fie greu să mănânci. Această scădere a consumului de alimente, combinată cu vărsături ocazionale, poate duce la o scădere în greutate neașteptată

Îți este nefiresc de foame

Ai crede că un ulcer îți va ucide pofta de mâncare, dar unii oameni simt  arsură și stomac ce arde precum senzația de foame. Durerea se poate opri pentru scurt timp, imediat ce ai mâncat ceva.

Dureri de spate

S-ar putea să asociezi ulcerele cu stomacul și intestinul subțire, dar unii oameni raportează că durerea se deplasează în partea superioară sau mijlocie a spatelui.

Eructezi des

Eructația este un simptom mai puțin frecvent al unui ulcer, dar, dacă este însoțit de celelalte de pe această listă, poate indica ulcerul. Discută cu cu medicul dumneavoastră dacă eructezu mai mult decât de obicei; ulcer sau nu, poate fi un simptom perturbator și medicul ar trebui să descopere cauza.

Citește și Rețetă naturistă contra constipației