Ai aceste simptome? Fa-ti rapid un test pentru HIV

1 ai aceste simptome fa ti rapid un test pentru hiv bhgh png png

Exista cateva simptome care iti pot spune ca ai o problema grava de sanatate si chiar o infectie cu HIV. Mergi urgent la medic daca le observi.

1. Febra - Daca faci sex neprotejat si incepi sa ai febra si simptome de raceala din senin, ai putea sa fii infectata cu HIV. Daca simptomele nu raspund la medicamentele pentru gripa, mergi urgent la medic. 

2. Dureri de gat - Este un indicator timpuriu al infectiei cu HIV, modul corpului de a reactiona la infectiile virale, in special daca sistemul imunitar devine compromis.

3. Durere corporala - Durerile musculare si de articulatii sunt simptome ale infectiei cu HIV care apar in acelasi timp cu cele de gripa. 

4. Tuse - O tude uscata si persistenta pentru mult timp poate fi un simptom important, in special daca nu se vindeca folosind medicamente specificie. 

5. Noduli limfatici umflati - 67% dintre pacientii cu HIV au acest simptom. Nodulii apar la gat, axila si in zona pubiana. 

6. Dureri de cap - Este vorba despre o durere de cap care nu cedeaza. Devine cronica si dureaza mai mult de 15 zile pe luna.

7. Slabire - Este comuna pe parcursul avansarii bolii. 

8. Infectii cu candida - Sistemul imunitar scade, asa ca organismul este predispus la infectii. 

9. Oboseala - Cele mai multe persoane care sunt infectate cu HIV sufera de oboseala cronica.