5 semne care arată că ai probleme de sănătate

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism jpeg

Iată, aşadar, câteva simptome care pot anunţa prezenţa unei boli!

Pete galbene în jurul ochilor sau coatelor

Aceste simptome pot anunţa prezenţa unei afecţiuni oculare numite xantelasmă, aceste pete galbene mici şi uşor proeminente fiind de fapt mici depuneri de colesterol.

În acest caz, un test de sânge îţi va spune clar dacă ai colesterolul mărit. Nu neglija acest aspect, întrucât un nivel ridicat al colesterolului poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea unor afecţiuni cardiace serioase.

Piele crăpată şi uscată în colţurile gurii

Acesta este un semn care arată că organismul tău are nevoie de vitamina B şi fier şi că ai o alimentaţie săracă în legume verzi, ouă şi carne slabă.

Păr subţiat

În acest caz, poate fi vorba de o deficienţă majoră de fier sau de dereglări ale glandei tiroide. Doar un test de sânge îţi va putea spune care este cauza exactă a acestor simptome.

Unghii casante

În mod normal, unghiile devin casante atunci când stai prea mult cu mâinile în apă, într-un mediu umed sau dacă foloseşti în mod frecvent lacul de unghii. Hidratarea unghiilor cu un supliment de biotină (vitamina B7) se poate dovedi eficientă. De asemenea, unghiile casante pot fi un simptom asociat infecţiilor fungice, psoriazisului, dereglărilor tiroidiene sau artritei.

Constipaţia

Episoadele frecvente de constipaţie îţi arată că nu consumi suficiente alimente bogate în fibre şi nu te hidratezi corespunzător. Totodată, tipul de fibre este important pentru a preveni constipaţia şi balonarea.

Ai nevoie să consumi zilnic fibre insolubile (cum ar fi cerealele integrale), dar şi fibre solubile (tărâţele de ovăz).