Ce semne de diabet se pot simți la nivelul gurii?

Se pare că primele semne de diabet pot să apară în această zonă.

Diabetul poate rămâne nedetectat de mulți ani, deoarece problema care provoacă simptome, niveluri ridicate de zahăr din sânge, poate fi silențioasă.

În timp ce semnele distinctive, cum ar fi nevoia de toaletă mai des și a fi extrem de sete, sunt în fruntea listelor de simptome ale diabetului, și alte simptome mai puțin cunoscute ar putea conține indicii.

diabet jpg

Simptomele diabetului se instalează lent, dar sunt observabile dacă ne ascultăm corpul. Foto: Shutterstock

De fapt, primele semne și simptome ale diabetului zaharat se pot vedea la nivelul gurii, potrivit Better Health Channel.

Portalul de sănătate explică faptul că acordarea de atenție sănătății tale bucale și discuția cu medicul despre orice modificări suspecte ar putea duce la un diagnostic și un tratament mai devreme.

Motivul problemelor de sănătate orală la diabetici se rezumă la niveluri ridicate de zahăr din sânge. Nivelul ridicat de glucoză din sânge îi face pe pacienții cu această afecțiune mai puțin rezistenți la infecții și nu se pot vindeca la fel de ușor. Acest lucru poate duce la următoarele semne la nivelul gurii:

·     Boala parodontala (gingiilor).

·     Abcese gingivale

·     Cariile dentare

·     Infecții fungice (cum ar fi afte)

·     Lichen plan (o afecțiune inflamatorie, autoimună a pielii)

·     Ulcerații bucale

·     Tulburări ale gustului

·     Gură uscată și arsă din cauza nivelului scăzut de salivă.

Better Health Channel vă recomandă să acordați o atenție deosebită sănătății bucale și îngrijirii dentare dacă trăiți cu diabet. Acesta afirmă: „ Mergi la medicul dentist la fiecare șase până la 12 luni pentru sfaturi despre cum să vă mențineți dinții și gingiile sănătoase.”

Într-un interviu anterior cu Expres.co.uk, medicul stomatolog Rizwan Mahmood, de la Rüh Dental, a explicat că stomatologii sunt în fruntea depistarii unor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, care se pot dezvolta în organism fără ca tu să știi.

El a spus: „De aceea oamenii ar trebui să-și viziteze medicul dentist de cel puțin două ori pe an pentru controale și curățare. De asemenea, este înțelept să fii conștient de orice modificări la nivelul gurii. Dacă observați ceva neplăcut, consultați medicul dentist sau medicul dumneavoastră.”

În timp ce gura ta ar putea suna alarmă, simptomele cheie ale diabetului care merită cunoscute includ:

·     Senzație de foarte sete

·     Să faci pipi mai des decât de obicei, în special noaptea

·     Te simti foarte obosit

·     Pierderea în greutate și pierderea volumului muscular

·     Mâncărime în jurul penisului sau vaginului sau episoade frecvente de afte

·     Vedere neclara.

Mergi cât mai curând posibil la medic, dacă ai aceste simptome principale ale diabetului.

Sursa: Express