Ce nu știai despre masturbare

Masturbarea a fost întotdeauna un subiect controversat. Subiectul a provocat o serie de mituri nefondate și adesea ridicole.

Vremurile s-au schimbat și acum trăim într-o epocă în care informațiile despre masturbare sunt verificarte științific și promovate la nivel larg.  Iată o serie de date mai puțin știute despre masturbare, potrivit Unbeliveble Facts.

Câți tineri o fac?

Se estimează că îână la vârsta de 17 ani, aproximativ 80% dintre bărbați s-au masturbat, spre deosebire de 58% femei. Estimarea vine ca urmare a unui sondaj legat de compoprtamentul sexual, realizat înm Statele Unite, ale cărui date au fost extrapolate. Potrivit datelor din America tinerii care se masturbează regulat sunt mai interesați să-și înceapă viața sexuală, dacă nu au făcut-o și dacă sunt activi sexual, au mai multe șanse să folosească prezervative. La băieți, masturbarea a indicat o probabilitate mai mare de a se implica în sex oral și act sexual normal, în timp ce pentru fete a fost legată de șanse mai mari pentru toate formele de act sexual, împreună cu masturbarea în parteneriat.

Peste peste 7 milioane jucării sexuale masculine vândute 

Jucăria sexuală masculină pentru masturbare,  numită Fleshlight a fost vândută în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume, adică 1 din 1000 de oameni o dețin. Realizată  în 1995 de Steve Shubin, jucăria este disponibilă în modele variate,  cu vedete de film pentru adulți, dar și cu teme din filme Alien, Cyborg, Blade și Frankenstein.

image

Femeile care se masturbează previn în acest fel unele boli. Foto: Shutterstock 

Ce spun statisticile despre femei?

Statisticile arată că 53% dintre femeile americane folosesc jucării sexuale când se masturbează. Finanțate de producătorii Trojan, studiile au chestionat peste 2.000 de femei și 1.000 de bărbați (cu vârste între 18 și 60 de ani) cu privire la utilizarea vibratoarelor. Rezultatele au fost publicate în Journal of Sexual Medicine în 2009 și concluzionează că mai mult de 50% dintre femei și 45% dintre bărbați au folosit vibratoare în timpul masturbării și actului sexual.

Stereoptip dărâmat

Spre deosebire de stereotipurile populare, experții spun că masturbarea nu are loc întotdeauna din cauza eșecului de a obține un partener sexual. Potrivit lui Dennis Coon și John O. Mitterer, autorii „Introduction to Psychology: Gateways to Mind and Behavior”,  masturbarea nu are niciun impact asupra unei căsătorii și nici nu reflectă în vreun fel natura căsătoriei. De fapt, masturbarea reciprocă cu un partener căsătorit aduce beneficii cuplului din punct de vedere psihologic în multe feluri.

Previne boli

Masturbarea previne infecțiile cervicale la femei, reduce depresiile și îți  poate întări sistemul imunitar. Anthony Santella și Spring Chenoa Cooper de la Universitatea din Sydney explică faptul că masturbarea poate ține la distanță mai multe boli, de la cistita și diabet până la cancerul de prostată. Într-un articol pentru The Conversation, ei scriu:

„Pentru femei, masturbarea poate ajuta la prevenirea infecțiilor cervicale și infecțiilor tractului urinar prin procesul de deschidere a colului uterin care are loc ca parte a excitării. Acest lucru permite circulația fluidelor, permițând eliminarea lichidelor cervicale pline de bacterii.”

Oamenii de știință australieni susțin, de asemenea, că poate ajuta la prevenirea depresiei, datorită producției de endorfine și a hormonului cortizol, care poate revitaliza sistemul imunitar.

Atenuează crampele menstruale

Datorită eliberării de substanțe chimice naturale, cum ar fi dopamina, endorfinele și serotonina, în fluxul sanguin în timpul orgasmului, masturbarea poate induce senzații de creștere a plăcerii și de calmare a durerii. Printre lista de lucruri pe care le poate vindeca, se află sughițul, durerile de cap și crampele premenstruale la femei. Angajarea în masturbare poate chiar reduce riscul de diabet de tip 2 (în afară de menținerea sănătății generale bune), conform unui studiu realizat de Universitatea din Sydney.

În cazul bărbaților, masturbarea de mai mult de 21 de ori pe lună poate scădea riscul de cancer de prostată. Oamenii de știință au descoperit că bărbații care ejaculau de mai mult de 21 de ori pe lună aveau un risc cu 33% mai mic de cancer de prostată în comparație cu bărbații care aveau ejaculări doar de 4 - 5 ori pe lună. Potrivit cercetătorilor, nu există dovezi științifice care să arate că masturbarea are efecte secundare periculoase, nici la bărbați și nici la femei.

Atenție! Lucruri despre care nu știai că îți pot crește tensiunea