Ce efect are frigul asupra penisului. Sigur nu ştiai

Experții spun că penisurile pot părea mai mici iarna ca răspuns la vremea rece, scrie Daily Mail

Corpul păstrează energia prin reducerea fluxului de sânge către extremități, inclusiv către penis și acest lucru poate afecta majoritatea bărbaților în privința micșorării organului sexual. Totuși, acest lucru nu provoacă schimbări pe termen lung, precizează specialiștii.

„Pensiul de iarnă”, așa cum numesc specialiștii această schimbare era considerat un mit, dar dovezi științifice arată că această micșorare chiar se întâmplă. Experții în sănătatea sexuală au susținut căpenisul  s-ar putea micșora cu până la 50% în lungime.

Penis mic jpg

Penisul se micșorează de la frig, dar fenomenul este reversibil. Foto: Shutterstock

Acest fenomen se datorează în totalitate reacției naturale a organismului la vremea rece și faptului că organismul păstrează energia prin reducerea fluxului de sânge către extremitățile sale, inclusiv urechi, mâini, degete, preluându-l de la picioare și penis. Acest lucru poate duce la contracția penisului, au avertizat experții

Potrivit lui Oliver Kayes, urolog consultant și lector onorific la Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, temperaturile mai scăzute reduc fluxul de sânge la extremități, cum ar fi degetele de la picioare, nasul și penisul. Acesta este motivul pentru care aceste extremități sunt vulnerabile la degerături în condiții meteorologice extreme.

Această reducere a fluxului poate duce la vasoconstricție - atunci când mușchii din jurul vaselor de sânge se strâng, care poate, de asemenea, trage testiculele mai sus în scrot.

Totuși, „aceasta nu este nici o afecțiune, nici o boală. Este un răspuns fiziologic normal la frig”, a spus el.

Menținerea zonei calde ne asigură că țesutul nu este expus riscurilor, iar experții susțin că afectarea care constă în micșorarea penisului este doar temporară și nu provoacă daune permanente.

Citește și Testează-ți atenția! Poţi să descoperi cele 21 de greşeli?