Ce alimente putem împărți cu câinii noştri și care sunt interzise patrupedelor?

Câinii știu cum să cerșească mâncare, de aceea poate fi greu să te controlezi și să nu-i oferi animalului tău de companie din farfuria ta.

image

Foto: Shutterstock

Dar, este foarte util să știi inainte, ce alimente sunt periculoase pentru câini și care sunt cele care le fac bine.

 Afine

Sunt bune pentru câinele tău, si pot fi un utile înclusiv la dresaj. Afinele sunt o sursă bogată de antioxidanți, precum și de fibre, minerale și vitamine. Dă-le câinelui tău fără vinovăție.

Ananas

Este un fruct complet tolerat de câini, de asemenea, o sursă delicioasă de fibre minerale și vitamine.

Căpșune

Sunt perfecte pentru hrănirea câinelui tău, deoarece sunt sărace în calorii și bogate în antioxidanți și fibre.

Somon

Atâta timp cât este gătit, somonul este o modalitate excelentă de a adăuga acizi grași omega-3 în dieta câinelui tău.

 Unt de arahide

Bogat în grăsimi și calorii, dar atât de gustos, untul de arahide este modalitatea perfectă de a masca pastilele pe care le administrezi câinelui.

Dar, verifica dacă nu conține xilitol. Xilitolul este un îndulcitor prezent în multe alimente precum iaurtul și untul de arahide și este foarte toxic pentru câini.

Banane

Bananele în combinaței cu unt de arahide sunt absolut delicioase și preferate de cei mai mulți câini.  

Brânză

Este sigura, dar este nevoie de moderație. Se știe că, asemeni oamenilor. câinii au o anumită intoleranță la lactoză, așa că prea multă brânză le-ar putea provoca dureri de stomac.

Ouă

Unii susțin că ouăle fierte pot ameliora greața. De asemenea, ouăle sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și proteine. Dar, nu hrăni câinele cu ouă crude.

Portocale

Cu o cantitate redusă de calorii și o cantitate mare de nutrienți, portocalele sunt un răsfăț pentru câinele tău. Ca întotdeauna, hrănește-te cu moderație, deoarece portocalele sunt acide și se știe că provoacă tulburări de digestie la câinii care mănâncă prea mult.

Morcovi

Dacă-ți poți face câinele să mănânce morcovi, le oferi fibre, minerale și vitamine, toate sărace în calorii. De asemenea, pot fi servite fierte sau crude, așa că dacă ai un câine căruia îi plac legumele, are noroc.

10 alimente care nu sunt sigure pentru câinele tau

Ciocolata

Este păcat, dar câinii nu ar trebui să mănânce niciodată ciocolată. Câinii nu sunt capabili să metabolizeze stimulentele cofeina și teobromina, care se găsesc în ciocolată. Dacă câinele tău consumă ciocolată, ar putea ajunge la deshidratare, diaree și vărsături.

Ceapa, arpagicul şi usturoiul

Nu ar trebui să hrănești niciodată câinele cu ceapă. Ceapa conține un compus toxic numit disulfură de N-propil, care poate dăuna globulelor roșii ale câinelui tău, făcându-le mai puțin eficiente în deplasarea oxigenului prin corp, ceea ce poate provoca anemie.

Struguri și stafide

Conțin compuși toxici care pot duce la insuficiență renală rapidă și moarte. Chiar și cantități mici de struguri și stafide pot face rău câinelui tău. Semnele de ingerare sunt vărsături, tremor, letargie și deshidratare.

Avocado

Este complet interzis. Conține toxina „persin”, care poate provoca acumularea de lichid în pieptul și plămânii câinelui. Acest lucru poate duce la lipsa de oxigen, probleme de respirație și chiar moarte.

Nuci de Macadamia

Câinii nu ar trebui să mănânce niciodată nuci de macadamia. Conțin o toxină care duce la tremor, slăbiciune musculară, vărsături și hipertermie.

Lămâi și lime

Nu lăsați câinele să mestece coaji de lămâie sau lime, deoarece acestea conțin o substanță numită psoralen, care poate strica digestia.

Cafea și ceai

Câinii nu reacționează bine la cofeină, așa că țineți-i departe de orice zațul de cafea sau pliculețe de ceai. Cofeina afectează sistemul nervos al câinilor și poate duce la ritm cardiac crescut, vărsături, diaree, tremor și convulsii.

 Alcool

Poate provoaca otrăvire cu etanol la câini, așa că nu ar trebui să consume nici măcar o picătură de alcool. Consumul de alcool poate duce la lipsă de coordonare, diaree, convulsii și vărsături.

Nucșoara

Nucșoara conține o substanță toxică numită miristicină. Câinele ar trebui să consume cantități mari pentru a fi periculos. Când se întâmplă acest lucru,  ar putea duce la convulsii, disconfort la stomac, gură uscată, dezorientare și creșterea ritmului cardiac.

Făină și aluat cu drojdie crudă

Prima problemă cu făina și aluatul este modul în care aceste două substanțe de copt se extind. Acest lucru ar putea duce la rănirea stomacului câinelui. În al doilea rând, aluatul crud cu drojdie poate produce alcool atunci când fermentează. Acest lucru ar putea duce la otrăvire cu alcool și deces, făcând această substanță aparent inofensivă incredibil de periculoasă.

Oase de animale

Hrănirea câinelui cu oase de animale poate fi mortală. Cele mai multe oase de animale sunt destul de moi și, mestecate de la câinele tău, se pot crăpa și transforma în așchii. Digerarea unei bucăți de os ascuțit și poate duce câinele într-o situație de urgență și-i poate provoca chiar moartea.

Aici nu este o listă completă a tuturor alimentelor care sunt sigure sau nesigure pentru câini, dar la modul ideal, ar trebuie să eviți să-i oferi câinelui mâncare din farfuria ta.

Sursa: My Dog