Câtă apă trebuie să consumi în funcţie de greutate

Unii spun 8 pahare, alții spun 2 litri. Câtă apă ar trebui să bei de fapt pe zi? Ei bine, adevărul este că variază pentru fiecare individ în parte.

Detoxifiere - apa cu lămâie - mentă FOTO Shutterstock

Apa se poate obține și din legume și fructe. Foto: Shutterstock

O modalitate de a-ți da seama câtă apă ar trebui să bei este să folosești o formula care ține cont de câteva asepecte, scrie Times India.

Pasul 1: Verifică-ți greutatea în kilograme

Această formulă nu calculează necesarul de apă pe baza greutății tale, pur și simplu pentru că o persoană de 45 de kilograme nu necesită aceeași cantitate de apă ca o persoană de 85 de kilograme.

Pasul 2: Împarte cifra la 30

Împărțiți-vă greutatea la 30. Răspunsul este numărul de litri pe care ar trebui să-i bei pe zi. Deci, dacă tu cântărești 60 de kilograme, de exemplu, ar trebui să bei 2 litri de apă pe zi, în timp ce dacă ai 80 de kilograme, ar trebui să bei 2,6 litri (2 litri și 600 ml) de apă pe zi.

Pasul 3: Adaugă mai multă apă pentru activitatea fizică

Dacă faci mișcare, probabil că pierzi multă apă prin transpirație. Adaugă 0,35 litri (350 ml) la cifră pentru fiecare jumătate de oră de sport. Așadar, dacă facei exerciții fizice timp de o oră în fiecare zi, adăugă 0,7 litri (700 ml) de apă la necesarul zilnic.

Numărul cu care rămâi este numărul de litri de apă de care organismul tău are nevoie în fiecare zi.

Pasul 4: Amintește-ți că mâncarea conține și apă

Din fericire, nu trebuie să bei toată apa în formă lichidă, deoarece și mâncarea conține apă. De fapt, aproximativ 20 - 25% din aportul de apă provine din alimentele pe care le consumi. Așadar, dacă mănânci un măr de exemplu, acesta are 116 grame de apă, așa că poți bea cu 116 ml (0,116 litri) mai puțină apă în acea zi. Probabil că nu vei putea să calcula cantitatea de apă din fructele și legumele pe care le consumi în fiecare zi, dar poți avea o vagă idee legată de nivelul de hidratare adus de fructe și legume.