Așa păstrezi morcovii proaspeți pentru mai mult timp

Depozitarea corectă a morcovilor poate face o mare diferență în ceea ce privește prospețimea și aroma lor. Pașii corecți de depozitare vor asigura că aceștia rămân crocanți și gustoși.

Vlatka Lake, expert în depozitare la operatorul de depozitare self-service Space Station, a împărtășit câteva sfaturi despre cum să păstrezi morcovii. Morcovii întregi și cei pre-tăiați se depozitează diferit, așa că urmează aceste trucuri simple pentru a le prelungi durata de valabilitate și pentru a menține calitatea acestora.

Pașii esențiali pentru depozitarea morcovilor

Lake a explicat pentru Express.co.uk că, înainte de a pune morcovii la păstrare, este esențial să-i usuci complet pentru a preveni creșterea mucegaiului cauzat de excesul de umiditate.

Un truc important, pe care mulți poate nu îl cunosc, este evitarea excesului de umiditate care poate face ca morcovii să devină „moi și fără gust”.

image

Morocovii îşi pot păstra prospețimea până la o lună de zile dacă sunte depozitați corect. Foto: Shutterstock

Ea a spus: „Înainte de a pune morcovii la păstrare, trebuie să te asiguri că sunt uscați bine, deoarece excesul de umiditate poate accelera creșterea mucegaiului. De asemenea, ar trebui să tai frunzele exact deasupra rădăcinii, deoarece tulpinile absorb umiditatea și aroma naturală din morcovi, făcându-i să devină moi și lipsiți de gust. După ce ai făcut acest lucru, ar trebui să-i pui într-o pungă de plastic sigilată și să-i depozitezi în frigider, unde ar trebui să rămână proaspeți până la o săptămână sau două.”

Ce mai poți face

Expertul în depozitare a subliniat, de asemenea, importanța de a ține morcovii departe de fructele și legumele care emit etilenă, cum ar fi merele și perele, deoarece acest gaz poate grăbi alterarea lor.

Pentru morcovii pre-tăiați sau curățați este nevoie de grijă suplimentară, deoarece fără coajă, aceștia se deshidratează mai rapid și își pierd aroma mai repede.

Lake a menționat: „Dacă dorești să depozitezi morcovii pre-tăiați sau curățați, ar trebui să ai grijă suplimentară în depozitarea lor, deoarece fără coajă, aceștia se vor deshidrata și își vor pierde aroma mult mai rapid. Pentru a depozita morcovii pregătiți, înfășoară-i lejer într-un prosop de hârtie umed, înainte de a-i pune într-o pungă de plastic sigilată în frigider. Nu vor rezista la fel de mult ca morcovii necurățați, dar acest lucru ar trebui să ajute la maximizarea duratei lor de viață.”