Aşa devii maestru în arta sărutului!

Indiferent dacă ești la primul sărut sau nu, un ghid despre cum să faci acest lucru poate fi de mare ajutor.

Un sărut este o expresie a iubirii, o modalitate de a arăta afecțiune, pasiune și dragoste. În funcție de modul în care săruți, poate fi o experiență de neuitat.

Dar să știi să săruți pentru prima dată și să faci asta bine, poate fi important în povestea ta de dragoste. Dar unii oameni încă mai fac greșeli în privința sărutului, deoarece uită să acorde atenție igienei orale înainte de a se săruta. Așadar, iată un ghid despre cum să săruți cu artă!

sarut jpg

Sărutul este foarte important în a consolida relațiile de iubire. Foto: Shuttesrtock. 

Sărutul nu este doar o nevoie fizică, ci îmbunătățește și legătura emoțională dintre două persoane, spune dr. Sharmila Majumdar, director și sexology la Clinica de sănătate sexuală și mintală, Hyderabad. Ea împărtășește câteva lucruri importante pe care nu ar trebui să le ratezi înainte de sărut.

Consimțământul este important

În cinematografie, cât este mai spontan un sărut, cu atât este mai bine. Dar dacă poți să-l anticipezi, știind că ieși la o întâlnire romantică sau pentru un moment special, poți oricând să fii puțin pregătit. Mai mult, ceea ce filmele au uitat să ne învețe este importanța consimțământului. Un sărut brusc poate părea ideea ta perfectă despre romantism, dar este întotdeauna mai bine să întrebi înainte de a te săruta sau să fii întrebat înainte de a fi sărutat. Poate fi mai romantic și mai respectuos așa!

Evită lovirea frunții

Nasurile, fruntea nu trebuie să se lovească în timp ce vă sărutați. Într-o astfel de situație, în care este iminență ciocnirea, poți să ghidezi fața partenerului în lateral, cu multă blândețe și evită coliziunea.  

Ajută contactul vizual

Poți săruta cu ochii închiși, dar pentru a crește nivelul de intimitate, menține contactul vizual direct, chiar în timp ce săruți. Va crește pasiunea cu care săruți, în mod garantat!

Acționează încet și blând

Pasiunea nu poate fi confundată cu agresivitate. Nu există nimic ca un sărut blând, delicat și tandru. Lasă sărutul să fie lent și ține-ți gura relaxată, fără a simți sau a pune prea multă presiune.

 Prelungește sărutul

Dacă ți-a plăcut experiența unui sărut, s-ar putea să te întrebi „Cum pot să-mi prelungesc sărutul?” Dacă vrei să prelungești sărutul, încearcă diferite niveluri de presiune. Un sărut pe buze s-ar putea transforma în sărutul franțuzesc suprem, care vă implică limba. Pentru a realiza acest lucru, încearcă să mergi de la buza superioară către buza de jos.

Fii atent la celălalt

Este nevie de doi pentru un sărut, dacă ai îndoieli cu privire la lungime sau la presiunea sărutului, oglindește ceea ce face partenerul tău. Un sărut bun este despre două persoane și nu doar despre o persoană. La urma urmei, este o experiență de a da și de a primi!

Adaugă mângâieri

Sărutul poate fi completat de apropierea corpulrilor, de mângâieri și de trandrețea care izvorăște din faptul că astfel, corpurile creeează mai mult contact. Pune o mână în jurul gâtului partenerului și cu cealaltă poți mângâia părul, sau mângâia spatele, talia, etc.

Ai grijă de igiena orală!

O șansă de a săruta se poate transforma în ceva neplăcut dacă lipsește iogiena orală, la oricare dintre cei doi parteneri. Aceste sfaturi sunt inutile dacă gura ta miroase.

Totuși, dacă mintea ta este ocupată în gânduri de genul „îmi poate mirosi gurat?” sau „cum să ascund respirația urât mirositoare în timp ce sărut?”, îți vei da peste cap experiența chiar înainte de a începe. Așadar, cel mai bun mod este să știi cum să practici o rutină a igienei orale, în fiecare zi pentru a-ți ține respirația curate și frumos mirositoare:

• Periajul de două ori pe zi este o necesitate pentru o bună igienă orală, apoi folosește o apă de gură bună pentru a-ți păstra gura proaspătă înainte de a săruta.

• Folosirea aței dentare este o practică bună care îndepărtează alimentele blocate între dinți și menține sănătatea gingiilor.

• Curăţă limba după ce te speli pe dinţi. Alimentele pe care le consumăm formează un strat pe limbă și atrag bacteriile care sunt responsabile de respirația urât mirositoare.

• Evită folosirea produselor din tutun, deoarece pătează smalțul și, de asemenea, lasă o respirație urât mirositoare.

• Bea mai multă apă, deoarece a rămâne hidratat este benefic pentru respirație. Dacă gura este uscată, va duce la respirație urât mirositoare.

• Consumă mai puțin zahăr, deoarece bacteriile se hrănesc cu zahăr și provoacă respirația urât mirositoare.

Sursa: HealthShots