Aceste obiceiuri reduc efectul suplimentelor alimentare

Ce obiceiuri de stil de viață strică efectul suplimentelor alimentare?

O serie de obiceiuri negative de stil de viață interferează și pot anula din efectul suplimentelor alimentare pe care le lăum tocmai pentru a corecta sau a preveni anumite probleme. Bloggerița Sonia Argint Ionescu, scrie pe blogul său de stil de viață, Doer, despre aceste obiceiuri.

medicamente jpeg

Foto: Shutterstock

„Fumatul și consumul de alcool pot determina scăderea gradului de absorbție a nutrienților. Ceea ce înseamnă că este necesară o doză mai mare de suplimente decât în mod normal pentru a ajunge la starea de echilibru pe care ne-o dorim”, precizează Sonia Argint Ionescu.

De asemenea, în articolul redactat pentru comunitatea sa de cititoare, bloggerița atrage atenția asupra faptului că este necesară atenție suplimentară în cazul în care consumăm cafea sau alte baputiri sau bimboane care conțin cofeină: „Cofeina poate bloca absorbția unor nutrienți precum vitamina B6, magneziu, fier și calciu. Prin urmare, ai grijă să fi trecut în jur de 45 de minute între momentul în care ți-ai băut cafeaua sau ceaiul și cel în care ți-ai luat suplimentelor.”, se precizează pe blogul Doer.

Un alt aspect semnalat de Sonia Argint Ionescu pe blogul său este acela că unele suplimente trebuie asociate cu anumite mâncăruri pentru a-și atinge efectul optim.: „ Dacă luați vitamina A, vitamina D, vitamina E sau vitamina K, asociați-le cu o masă care conține grăsimi sănătoase. Aceste vitamine sunt solubile în grăsimi și au nevoie de puțină grăsime pentru a se dizolva și a fi absorbite de organism. Alături de: nuci, gălbenușuri de ou, sau semințe de in sau chia”.

Pentru a elimina orice urmă de îndoială în privința modului de administrare, Sonia Argint Ionescu ne îndeamnă să verficăm prospectul. „Majoritatea enumera alimentele sau băuturile (dacă există) care încurcă – sau ajută – absorbția. Unele produse specifică în mod special să fie luate între mese și este important să urmezi această direcție, deoarece probabil există ceva în alimente care va bloca absorbția.”, preciează autoarea pe blogul Doer.

Citește și Acestea sunt medicamentele care te pot îngrăşa!