Uleiul de usturoi tratează acneea

1 2 jpg jpeg

Deşi mirosul nu e cel mai atrăgător, uleiul de usturoi a arătat că poate avea efecte pozitive în tratamentul acneei, stimularea imunităţii şi uşurarea durerilor de dinţi.

Antibacterian, antiviral şi antifungic, usturoiul vine cu o serie de beneficii atât culinare, cât şi pentru sănătate, datorită alicinei, seleniului şi flavonoidelor din compoziţie. Se poate consuma crud, copt, fiert sau sub formă de ulei. Iată ce se poate face cu uleiul de usturoi!

Uleiul de usturoi combate acneea

Pielea cu probleme poate fi tratată cu ulei de usturoi, datorită conţinutului de alicină, zinc, cupru şi vitamina C, care contribuie la sănătatea acesteia. Zincul poate regla cantitatea de sebum, unul dintre elementele responsabile cu apariţia acneei. În plus, calităţile antiinflamatoare ale usturoiului ajută la relaxarea pielii. Amestecă 1 lingură de argilă cu 2 picături de ulei de usturoi şi câteva picături de apă pentru a obţine o pastă groasă. Aplică pasta pe faţa curată şi las-o să acţioneze un sfert de oră, apoi spală-te cu apă călduţă.

Creşte-ţi imunitatea cu ulei de usturoi

Usturoiul e plin de antioxidanţi, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Dacă nu vrei să rozi zilnic câte un căţel, apelează la uleiul de usturoi. Vitaminele B1, B6, C, alicina, fosforul şi fierul din compoziţia lui contribuie la creşterea imunităţii şi la menţinerea stării generale de sănătate.

Uşurează durerile de dinţi

Când eram mici şi ne durea un dinte, bunica ne punea să ţinem în gură un căţel de usturoi, care amorţea locul şi ne scăpa de durere până să ajungem la dentist. Acelaşi efect se poate obţine cu o bucăţică de vată îmbibată în ulei de usturoi. Alicina din compoziţia uleiului reduce durerea şi inflamaţia, precum şi activitatea bacteriană în zona afectată.

Previne căderea părului şi tratează mătreaţa

Vitaminele din uleiul de usturoi sunt responsabile pentru creşterea părului şi îmbunătăţirea texturii. Înainte de culcare, aplică uleiul pe scalp şi masează bine. Lasă să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa spală-te cu un şampon blând. Dacă mătreaţa îţi dă bătăi de cap, proprietăţile antifungice ale usturoiului îţi pot fi de ajutor, prin combaterea infecţiei, înlăturarea mâncărimii şi calmarea pielii iritate şi inflamate. În acest scop, amestecă în şamponul tău obişnuit câteva picături de ulei de usturoi atunci când te speli.

Îmbunătăţeşte digestia

Datorită antioxidanţilor din compoziţie, uleiul de usturoi reduce inflamaţia intestinală, stimulează peristaltismul şi contribuie la combaterea constipaţiei. De asemenea, puţin ulei de usturoi pus în salată sau pe o gustare ajută la suprimarea senzaţiei de foame pentru mai multă vreme şi stimulează metabolismul, fiind de ajutor în curele de slăbire. În plus, uleiul de usturoi contribuie ca adjuvant în scăderea nivelului de colesterol rău.

Atenţie! Uleiul de usturoi folosit în exces poate duce la respiraţie neplăcută, un miros corporal accentuat şi iritarea pielii.