Vrei o inimă sănătoasă? Ia-ţi un câine!

1 2 jpg jpeg

Inamici ai tensiunii arteriale

Animalele de companie pot îmbunătăţi sănătatea inimii, reglând nivelul presiunii sângelui, arată mai multe studii efectuate în Statele Unite.

Deţinătorii unui câine sau ai unei pisici au făcut mai bine faţă stresului, iar bătăile inimii au revenit mai rapid la ritmul normal în urma unor situaţii solicitante, spre deosebire de cei care nu erau stăpânii unui animal. T

otodată, cercetătorii au descoperit că deţinătorii de animale de companie au nevoie de mai puţine consultaţii medicale, îşi iau mai puţine zile libere pe motiv de boală şi au o activitate fizică mai mare decât ceilalţi.

Încurajează socializarea

Persoanele introvertite pot deveni mai prietenoase atunci când petrec timp cu un animal de companie. Cu un efect similar al momentelor petrecute alături de familie sau de prieteni apropiaţi, necuvântătoarele reduc starea de singurătate şi izolare. De exemplu, studiile arată că plimbarea unui câine prin parc creşte interacţiunea socială cu străinii, îmbunătăţind abilităţile de comunicare.

Micile grimase ale unui animal de companie pot fi cea mai bună terapie pentru persoanele care se luptă cu depresia. Joaca cu aceştia poate creşte nivelul de serotonină şi dopamină din corp, hormoni care induc starea de fericire.

Îmbunătăţesc starea de spirit a persoanelor în vârstă

A avea un animăluţ presupune responsabilitate, iar cei în vârstă care au în preajmă un astfel de camarad posedă o stare de bine generală mai accentuată decât ceilalţi, depăşind mai uşor momentele de anxietate. În plus, sunt mai activi şi fac mai multă mişcare, putând avea mai multă grijă de ei înşişi.