Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste

2 jpg jpeg

Vitiligo este o afecţiune cronică dezvoltată în urma unor afecţiuni autoimune prin distrugerea totală sau parţială a melaninei. Deşi cauzele rămân de multe ori necunoscute, sistemul imunitar nu mai recunoaşte propriile celule şi le atacă.

Cauzele şi simptomele afecţiunii

Este important să ştii că această afecţiune nu se moşteneşte şi nici nu este molipsitoare.

Un factor care produce acest dezechilibru în organism este bineînţeles stresul, surmenajul psihic, arsurile solarea sau alte traume suferite la nivelul tegumentului pielii.

Prezenţa unei alte boli autoimune (tiroida hashimoto, diabetul zaharat, lupus, psoriazis) în organism poate provoca apariţia depigmentării.

Persoanele care sunt afectate de acestă boală trebuie să se ferească de lumina solară.

Petele apar izolat, simetric pe ambele părţi ale corpului sau asimetric, pot afecta atât retina cât şi zona organelor genitale, gâtul, coatele, genunchii, orificiul bucal atât în interior cât şi la exterior.

Evoluţia acestor pete este necunoscută, poate să fie bruscă sau lentă.

Pont

Persoanele afectate de această boală au nevoie de suport emoţional, deoarece este afectată stima de sine şi încrederea în forţele proprii, poate cauza apariţia depresiei.

Află care sunt beneficiile consumului de papaya AICI

Aceste leacuri încetinesc evoluţia bolii!

Anumite alimente te pot ajuta să combaţi efectele nefaste ale bolii. Pune câteva seminţe de Psoralea Corylifolia în suc de ghimbir, timp de 3 zile. Apoi scoate seminţele de Psoralea Corylifolia şi lasă-le să se usuce după care trebuie să le pisezi şi să bei în fiecare zi timp r 2 luni un pahar de lapte în acre să adaugi 1 gram din acest remediu.

Tot cu Psoralea Corylifolia poţi să prepari o loţiune în care să mai adaugi şi chimion negru, rădăcină de drăcilă şi ulei de cocos. Trebuie să aplici remediul pe zonele afectate zilnic timp de 6 luni şi vei vedea diferenţa.

Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament, fie în combinaţie cu argila roşie. Dacă optezi doar pentru sucul de ghimbir, trebuie să iei acest remediu de 2 ori pe zi. În cazul în care combini ghimbirul cu argila rosie, trebuie să aplici pasta pe pielea lezată.Consumă alimente bogate în acid folic şi vitamina B12.Fă un amestec de flori de gălbenele, flori de muşeţel, rădăcină de sunătoare şi oregano. Bea 1 ceaşcă din acest amestec de 2 ori pe zi.

De ce apar petele albicioase pe mâini?

Redu consumul de carne roşie şi produse pe bază de carne

Introdu în alimentaţia ta fructele şi legumele proaspete, salatele, orele de sport în aer liber sau plimbările lungi, adoptă un stil de viaţă sănătos menţinând o gândire optimistă.

Turmenicul, benefic pentru piele

Acest condiment are abilitatea de a restaura pigmenţii pielii în mod natural. Pentru un tratament naturist cu turmeric ai nevoie de:

453 grame de turmeric

225 grame de rădăcină de ghimbir

zeama obţinută dintr-o lămâie

Amestecă toate ingredientele într-un borcan. Depozitează borcanul în frigider şi consumă câte 2 linguriţe din amestec înainte de fiecare masă.

O altă variantă este să prepari ceai de curcumă şi să aplici direct pe piele.

Mănâncă zilnic papaya

Este un remediu naturiste pe care este bine să îl adopţi ca şi un stil de viaţă. Introdu în dieta ta consumul frecvent de suc de papaya sau mănâncă fructul ca atare. O altă variantă de tratament cu papaya este aceasta: zdrobeşte o felie de papaya şi aplică pasta obţinută direct pe regiunile afectate de vitiligo şi las-o acolo până se usucă. Cu cât o aplici mai des, cu atât va fi mai bine.