Uleiurile esenţiale te ajută să scapi de balonare

2 2 jpg jpeg

Agitaţia de zi cu zi, stresul, alimentaţia, stilul de viaţă, toţi aceşti factori pot fi responsabili de dezechilibrele hormonale ce au loc în organismul tău.

Glande influenţate de activitatea hormonală

Una dintre glandele ce are de suferit în urma dezechilibrelor hormonale este suprarenala, care produce 35% din hormonii necesari la menopauză şi aproximativ 50% din cei necesari după perioada de menopauză. Glandele suprarenale sunt responsabile de secreţia de cortizol care are o influenţă negativă asupra nivelului de estrogen şi progesteron.

În general estrogenul creşte mai ales după vârsta de 35 de ani, simptomele sale fiind de cele mai multe ori ignorate. În cazul în care te consfrunţi cu un surplus de kilograme, sarcină, hipertensiune arterială sau diabet, atunci acest hormon poate fi regăsit în cantităţi peste limita normală. Dar pe de altă parte mai reprezintă şi un dezechilibru între nivelul de progesteron şi estrogen.

Tiroida, printre atribuţiile sale se regăseşte şi rolul de a secreta hormoni, care apoi sunt eliberaţi în sânge şi transportaţi către fiecare ţesut din corp.

În cazul în care tiroida se confruntă cu dezechilibre hormonale, mai multe organe resimt acest aspect şi se poate instala hipotiroidismul caracterizat prin boseală excesivă, muşchi slăbiţi, activitate cardiacă mai lentă, sau total opusul şi anume hipertiroidismul în care se accentuează pierderea în greutate, anorexia, intoleranţa la căldură.

Uleiurile esenţiale ajută la reglarea nivelului hormonal din organism

Uleiul de lavandă este recunoscut pentru proprietatea sa de a îmbunătăţi calitatea somnului, este un bun stimulent al circulaţiei coronariene care ajută şi la stimularea nivelului de estrogen, ajutâd astfel la diminuarea oboselii de la nivelul glandelor suprarenale.

Pentru a te bucura de efectele sale poţi să stropeşti perna înainte de culcare cu câteva picături de ulei esenţial de levănţică sau să arzi câteva picături într-o candelă destinată aromoterapiei.

Află care sunt beneficiile uleiului de lavandă AICI

Nici

nu este de neglijat, deoarece şi el este extrem de benefic organismului tău. La fel ca şi cel de lanavdă ajută la diminuarea stresului şi favorizează un somn bun.

Uleiul de mirt stimulează activitatea glandei tiroide

Dacă te ştii cu afecţiuni la nivelul glandei tiroide, pe lângă tratament recomandat de către medic poţi să îţi aplici câteva picături de ulei esenţial de mirt la baza gâtului, la încheietura mâinilor sau în locurile unde transpiri de obicei.

Salvia tămâioasă elimină gândurile negative

Pe lângă faptul că este benefică pentru a-ţi putea limpezi mintea, acest ulei esenţial te ajută în cazul în care te confrunţi cu un dezechilibru hormonal, benefică organismului tău în cazul în care te confrunţi cu sindromul premenstrual. Poţi să îl foloseşti precum uleiul de lavandă, mirt, sau să îl adaugi în apa din cadă seara înainte de culcare.