Uleiul din banane alungă ridurile şi mătreaţa

1 2 jpg jpeg

Uleiul joacă un rol destul de important în alimentaţie şi mai nou şi în domeniul cosmetic. Nu puţine sunt reţetele şi sfaturile ce au la bază utilizarea uleiului de la cel de măsline până la argan, astfel că ele au devenit foarte populare.

Însă ce părere ai de uleiul de banane?

Deşi nu prea s-a vorbit despre acest ulei de banane, imediat cum vei începe să îl foloseşti vei constata că este o adevărată mină de aur.

Cum se prepară uleiul de banane?

1 2 jpg jpeg

Practic acest preparat este un amestec de ingrediente ce au proprietăţi incredibile de care poţi profita astfel încât să îţi menţii sănătatea pielii şi a părului. Iar vestea şi mai bună este aceea că poate fi preparat extrem de uşor chiar la tine acasă. Ce zici de asta?

Tot ce trebuie să faci este să tai coaja de la o banană în bucăţi mici aproximativ 1-2 centimetri, să le pui într-o pungă de plastic şi să baţi punga cu un sucitor până când cozile observi că se umezesc şi începe să iasă uleiul din ele.

Depozitează apoi cojile într-un recipient cu gura mai largă astfel încât să îţi încapă mână lejer în el şi toarnă peste ea ulei de migdale dulci presat la rece până când bucăţile de coajă de banană sunt complet acoperite.

Timp de două zile asigură-te că recipientul este depozitat într-un loc călduros şi luminos, strecoară apoi uleiul cu ajutorul unui tifon şi foloseşte-l.

Află cât de important este consumul de banane AICI

Uleiul de banane, hidratant excelent

1 2 jpg jpeg

Pielea foarte uscată care se mai şi descuamează nu va mai fi o problemă pentru tine, acest amestec va ajuta la repararea pH-ului natural al pielii şi va hidrata pielea în profunzime mai bine decât orice alt produs.

Poţi să aplici pe faţă când ieşi din casă ca şi bază de machiaj, în felul acesta te va proteja de razele solare şi mai ales de acţiunea negativă a razelor UV.

Uită de riduri atât la propriu cât şi la figurat, acest ulei îţi va oferi cel mai bun efect anti-ageing în timp ce va reda elasticitatea naturală a pielii şi va stimula producţia de colagen natural din piele.

Nici părul tău nu trebuie ferit de acţiunea beenfică a acestui ulei, mai ales dacă te confrunţi cu vârfuri despicate, sau în urma vopsirilor şi a decolorării excesive acesta este mult prea deteriorat.

Mătreaţa? Ulei de banane şi masează bine scalpul o dată pe săptămână iar într-un maxim de 2 luni vei observa singur diferenţa.

Ce zici de acest remediu? Uşor de făcut, uşor de folosit şi plin de beneficii. Natura este alături de tine, preţuieşte-o!