Tu ştii la ce se poate folosi ghimbirul când nu îl mănânci?

2 jpg jpeg

Condimentele şi-au câştigat un loc de cinste în bucătărie, însă treptat au acaparat şi domeniul cosmetic. Ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a te bucura timp îndelungat de frumuseţe şi sănătate.

Este unul dintre cele mai bune condimente care are grijă de silueta ta, favorizând pierderea surplusului de kilograme.

Considerat atât condiment, cât şi aliment, ghimbirul se poate adăuga atât în salate, smothie-uri, iar consumat cu regularitate te va ajuta să îţi normalizezi metabolismul, să te bucuri de mai multă energie.

Reduce grăsimea nesănătoasă

1 2 jpg jpeg

Printre multele sale calităţi, ghimbirul ajută mai ales la eliminarea toxinelor purificând organismul, ajută atât tractul gastrointestinal, cât şi ficatul să funcţioneze normal şi totodată să elimine excesul de grăsimi din organism.

Atenţie însă, dacă este consumat în exces, va contribui la apariţia constipaţiei. În plus, dacă ai probleme digestive, este recomandat să îl eviţi, de asemenea dacă eşti însărcinată sau alăptezi.

Pentru a te bucura de efectele sale minunate poţi să pui o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită, după care să-l laşi la infuzat o jumătate de oră. Apoi, bea ceaiul cu înghiţituri mici, de câteva ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute.

Află cât de sănătoasă este apa cu ghimbir AICI

Tratează acneea

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, ghimbirul are o cantitate mare de antioxidanţi care îţi pot oferi o doză de protecţie pentru pielea ta.

Pentru asta trebuie doar să prepari un ceai de ghimbir, să aştepţi să ajungă la temperatura camerei şi, cu ajutorul unui disc demachiant, să îl aplici pe zonele problematice.

Fiind un bun antimicrobian şi antiinflamator, vei observa cum aceste două probleme vor dispărea ca prin minune.

Uită de mătreaţă cu ajutorul ghimbirului

1 2 jpg jpeg

Mătreaţa poate avea diverse cauze, însă ghimbirul te poate ajuta să combaţi această problemă deranjantă.

Şi pentru asta ai 2 soluţii. Tai 2 feliuţe de ghimbir şi-ţi masezi scalpul cu 5 minute înainte de a te spăla pe cap sau îţi speli părul şi te clăteşti la final cu ceai de ghimbir.

Ce zici de aceste remedii pe bază de ghimbir? Acum poţi să te bucuri la maximum de puterea lor binefăcătoare.