Tu ştii ce afecţiuni tratează ţelina?

1 2 jpg jpeg

Consumul frecvent de ţelină te ajută să beneficiezi de o cantitate semnificativă de vtiamina A, esenţială pentru o vedere bună, în timp ce betacarotenul regăsit în frunzele de ţelină îţi vor furniza vitamine din complexul B, care ajută la creşterea imunităţii. Ţelina are proprietăţi antistres şi-ţi oferă un aport crescut de vitamina C cu efect antiîmbătrânire.

Sursă bună de minerale

2 jpg jpeg

La fel ca şi vitaminele, mineralele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale, mai ales dacă luam în calcul diversitatea regăsită în ţelină şi anume fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic.

Astfel, ţelina devine un necesar mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale, consumarea ei periodic contribuind la scăderea hipertensiunii.

Alege să consumi timp de o lună suc de ţelină, dimineaţa pe stomacul gol şi vei observa cum tensiunea arterială se va situa în parametri optimi şi alte probleme precum constipaţia sau colesterolul vor deveni istorii.

Îţi protejează rinichii

1 2 jpg jpeg

Consumată sub formă de suc, ţelina va sprijini buna funcţionare a aparatului renal, iar în cazul existenţei nisipului sau a pietrelor le va elimina într-un interval de maxim 2 luni.

Dacă te confrunţi cu probleme precum insomnia, un pahar de suc de ţelină va normaliza temperatura corporală şi va favoriza un somn profund şi odihnitor.

Problemele hormonale pot fi ameliorate dacă alegi să consumi o salată din ţelină crudă, rădăcină de preferat, cu un pic de ulei de măsline şi o mână de pătrunjel, astfel ambele sexe vor avea de beneficiat de pe urma acestui leac.

Fertilitatea se va mări, impotenţa se reduce, având în acelaşi timp şi efecte afrodisiace. Adoptă ţelina în alimentaţia ta şi anemia va sta la distanţă, buna dispoziţie se va regăsi din plin iar organismul tău se va bucura de sănătate.

Salată, suc, smoothie, adaugă şi o ţelină iar rezultatele se vor observa atât la exterior cât şi al interiorul organismului tău.

Nu uita să faci şi un plus de mişcare şi astfel efectele corporale pozitive nu vor întârzia să apară.