Trucuri SIMPLE care pot stopa RAPID sughiţul

2 jpg jpeg

Zahăr

Poţi scăpa de sughiţ în doar 10 secunde, cu un produs pe care cu îl avem cu toţii acasă, în bucătărie: zahărul. O linguriţă de zahăr, înghiţită atunci când sughiţăm, modifică impulsurile nervoase ale nervilor din diafragmă şi calmează contracţiile care provoacă sughiţul.

Data viitoare când nu te mai poţi opri din sughiţat, mănâncă puţin zahăr şi vei vedea cât de repede îl vei stopa.

Ţine-ţi respiraţia!

Un alt truc rapid care te poate ajuta să scapi de sughiţ este legat de respiraţie. Ţine-te de nas atât timp cât rezişti. Este foarte posibil să îţi treacă sughiţul până când o să simţi că nu îţi mai poţi ţine respiraţia. Mai ai şi altă variantă legată de respiraţie. Respiră într-o pungă de hârtie timp de două minute.

Bea apă

De asemenea, pentru a întrerupe sughiţul ai nevoie de un pahar cu apă la temperatura camerei. Bea apa cu înghiţituri mici. Poţi încearca chiar şi gargara cu apă.

Încearcă trucul cu creionul

Ţine un creion între dinţi, în poziţie orizontală şi încearcă să bei un pahar cu apă.

Astupă-ţi urechile

Unii specialişti recomandă să tragi de un deget sau de urechi pentru a stopa sughiţul. Se pare că funcţionează. Aşa că, merită să încerci şi tu

Înghite în sec

Mai există un truc extrem de eficient care te poate ajuta să stopezi sughiţul. Tot ce trebuie să faci este să înghiţi „în sec” de 3 ori, consecutiv, în timp ce îţi ţii respiraţia.