Tratează tusea cu seminţe de dovleac

2 jpg jpeg

Acum este perioada în care organismul este expus la tot felul de viroze, răceli şi afecţiuni mai ales la nivelul căilor respiratori.

Dacă vrei să combaţi aceste afecţiuni de sezon, indicat ar fi să apelezi la puterea tratamentelor naturiste, şi cele mai indicate ingrediente naturale sunt bineînţeles mierea şi seminţele de dovleac.

Cunoscută pentru faptul că este un antiinflamator natural, mierea este benefică pentru a înlătura afecţiunile ce pot săa pară la nivelul gâtului mai ales.

De aceste calităţi se bucură şi seminţele de dovleac cu specificarea că acestea au un conţinut ridicat de vitamine, în special vitamina E şi A, doi dintre cei mai puternici antioxidanţi, benefice pentru imunitatea ta.

Seminţele, sănătoase pentru inimă

1 2 jpg jpeg

Datorită cantităţii bune de magneziu conţinută de seminţele de dovleac, acestea sunt indicate a fi consumate pentru a te bucura de o inimă sănătoasă, ajutând la menţinerea tensiunii arteriale în valori normale şi la prevenirea accidentelor cardiovasculare.

Fiind totodată şi o sursă bună de zinc, seminţele de dovleac sunt indicate a fi consumate pentru a avea o imunitate de fier în această toamnă. Consumate seara înainte de culcare vor îmbunătăţi starea de spirit şi vor induce starea de somn.

Totodată, seminţele de dovleac consumate îns tare crudă te vor ajuta să îţi menţii glicemia în valori bune, şi în acelaşi timp reglează şi funcţia sexuală la bărbaţi.

Ţine cont de faptul că un deficit de zinc este responsabil de apariţia oboselii cronice, a depresie, a acneei, probleme de concentrare şi slăbiciune musculară.

Nici grăsimile sănătoase din seminţele de dovleac, cât şi sursa de Omega-3 sunt o sursă excelentă pentru sănătatea ta.

Află cât de sănătoasă este mierea toamna AICI

Remediul cu miere şi seminţe de dovleac

Unul dintre cele mai bune remedii pentru tuse este siropul pe bază de miere şi seminţe de dovleac, fiind capabil să amelioreze inclusiv simptomele bronsitei şi chiar şi ale astmului.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un recipient 4 linguri de miere cu 120 de grame de seminţe de dovleac crud, 400 de mililitri de apă şi 10 de picături de tinctură alcoolică de propolis. După ce s-au omegenizat, lasă-le la macerat cel puţin 48 de ore.

Apoi se iau câte 5 linguriţe de sirop de 3 ori pe zi în cazul adulţilor.