Torsul pisicilor are efect terapeutic

Jean-Yves Gauchet, veterinar, cel care a adus în Franţa terapia torsului, susţine că pisicile care torc au harul de a linişti o persoană anxioasă. Torsul transmite creierului uman gânduri pozitive. Avantajele de a avea în casă o pisică nu se limitează la tors. Pisicilor le place să fie alintate şi să le oferi afecţiune, de aceea ele umplu un gol în sufletele persoanelor care locuiesc singure, care nu au copii.

image

În Japonia există chiar baruri cu pisici, unde clienţii vin să se destindă după orele de serviciu, bând ceai şi mângâind animalele.

Refac densitatea osoasă

Potrivit unui studiu apărut în Scientific American, mâţele torc cu o frecvenţă situată între 25 şi 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densităţii osoase şi a nivelului de energie.

De asemenea, proprietarii de pisici au un risc mai mic de a face infarct. Este concluzia unui studiu desfăşurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de americani cu vârstele între 30 şi 75 de ani. Riscul de atac de cord scade cu până la 40%, în timp ce riscul de a deced din cauza unei boli de inimă se reduce cu până la 40%. Zgomotul produs de tors ajută şi la scăderea tensiunii arteriale, dar şi a nivelului de trigliceride.

Ştiai că...

...un animal de companie reduce riscul de limfom non-Hodgkin cu aproximativ 33%? Cu cât este mai mare perioada în care ai o pisică, cu atât scade riscul de a face limfom.

....persoanele cu animale de companie trăiesc mai mult? O spune manualul Merck dedicat veterinarilor.

... animalele de companie sunt bune pentru sănătatea ta mentală? Un studiu realizat de Universitatea din Warwick a arătat că persoanele în varsta au avut mai putine episoade de depresie şi stres psihologic dacă aveau un animal de companie.