Top 5 coji de legume şi fructe vindecătoare

1 2 jpg jpeg

Cojile de ceapă alungă durerile de cap

În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru ouăle de Paşte şi pentru lână. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ouăle sau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată, roşie sau maronie, în funcţie de cât timp erau ţinute.

Infuzia din coji de ceapă are şi virtuţi terapeutice, având printre altele proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice.

Pentru a calma crampele musculare şi pentru a ameliora neplăcutele dureri de cap este bine să apelezi la ceaiul din coji de ceapă. Zilnic se bea un ceai preparat dintr-o linguriţă de coji de ceapă, care se infuzează timp de 10 minute, în 200 ml de apă fierbinte.

Jumătate de pahar se bea la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lungă durată, uneori efectul apare la 3 luni după consumul zilnic, iar cura nu se întrerupe.

Cojile de cartofi te scapă de sinuzită Cojile de cartofi sunt bogate în minerale precum potasiul, iar ţie îţi fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală bine cinci cartofi, până nu mai rămâne nicio urmă de pământ, curăţă-i şi fierbe coaja în jumătate de litru de apă, timp de 20 de minute. Strecoară, lasă să se răcească şi bea acest decoct de două-trei ori pe zi, într-o cură de 2 luni.

Cojile de cartofi sunt bune şi dacă ai sinuzită. Fierbe cojile de la patru cartofi într-un litru de apă şi fă băi de abur o dată pe zi, timp de trei zile. Dacă ai afte bucale, clăteşte-ţi gura cu decoct de coji de cartofi, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, câte cinci minute.

Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute şi bea ceaiul cu două ore înainte să te culci.

Pentru gust, poţi îndulci infuzia cu o linguriţă de miere. Somnul vine mai uşor şi dacă îţi pui alături de pat câteva coji proaspete de portocale. Tot infuzia cu coajă de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte trei căni cu ceai de coji de mere pe zi.

Citeşte şi: Tratamente naturiste cu coji de ouă

Unele pete ale pielii, herpesul şi negii dispar dacă se freacă local cu suc proaspăt de coajă de nuci verzi. Se poate face o crestătură direct în nuca verde, iar sucul se aplică pe piele, acolo unde este cazul. Cam toate genurile de negi, petele închise şi herpesurile sunt eliminate cu succes cu sucul proaspăt de coji de nuci verzi.

Atât nucile, cât şi cojile de nuci verzi conţin un compus cristalin – acid elagic – care ajută semnificativ în tratamentul hipertensiunii, a cancerului epidermic şi a paraliziei musculare provocată de şocuri electrice. Animalele de laborator care au fost hrănite cu acid elagic au prezentat cu până la 45% mai puţine tumori sau o amânare a declanşării acestora cu până la 10 săptămâni.

Cojile de nucă, dacă sunt folosite pentru conţinutul lor de acid elagic, se pun în apă clocotită şi se fierb cam o oră. Decoctul obţinut se îndulceşte şi se bea ca ceaiul.

Dacă ai digestia lentă, pune o linguriţă de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră şi ia acest amestec după masa de prânz.

Coaja de portocală te ajută şi să previi constipaţia. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră şi aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoţi şi le laşi la temperatura camerei până a doua zi, dimineaţa, când le iei pe stomacul gol.