Terapia cu apă de mare, bună pentru trup şi suflet

1 2 jpg jpeg

Hipocrate a fost printre primii care a folosit termenul de talasoterapie pentru a descrie efectele vindecătoare ale apei de mare. Bogată în minerale, aceasta este benefică pentru piele şi pentru păstrarea unei bune stări de sănătate.

Vindecă rănile şi regenerează pielea

Micile răni, cicatricele, acnea şi alte afecţiuni ale pielii pot fi tratate la mare. Apa sărată a mării curăţă, stopează multiplicarea bacteriilor, previne sau reduce infecţiile, alină simptomele psoriazisului şi a dermatitei. Apa de mare conţine 89 elemente nutritive prezente în corp, precum magneziul, potasiul, zincul, iodul, care pătrund foarte uşor în piele, vindecând-o. Magneziul în mod special hidratează pielea şi ajută la regenerarea ei.

Extrasfat

Împachetările cu nămol cald sunt o terapie eficientă pentru tratarea bolilor de piele, în special al psoriazisului. Nămolul se aplică într-un strat de 2 cm grosime, fără a acoperi pielea. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi îndepărtate complet, nemaifiind necesare unguentele.

În compoziţia apei sărate de mare intră şi magneziu. Acesta este unul dintre motivele pentru care o baie în mare are efecte extraordinare asupra sistemului nervos:

- relaxează,

- elimină stresul, grijile, anxietatea,

- detensionează.

Apa de mare, asemănătoare din punctul de vedere al compoziţiei cu cea a plasmei sanguine, este absorbită rapid de piele în timp ce înoţi.

Sărurile minerale şi aminoacizii din apa sărată, precum şi climatul marin care conţine ioni negativi, au efect antibacterian şi antibiotic, stimulând sistemul imunitar. De asemenea, înotul în apa mării deschide porii pielii şi permite absorbţia sărurilor minerale. În plus, potasiul pe care-l conţine apa de mare ajută la eliminarea toxinelor din corp, prin stimularea diurezei.

Mai mult, soarele îţi aduce un plus de vitamina D, cu rol în păstrarea densităţii osoase, nu numai în creşterea imunităţii. Cercetări recente au indicat că vitamina D previne dezvoltarea unor diverse forme de cancer, inclusiv a celui de piele.

Sistemul circulator transportă sânge oxigenat de la inimă către organe. Prin talasoterapie este îmbunătăţită circulaţia sanguină, prin remineralizarea organismului expus la stres, la o alimentaţie săracă în elemente nutritive, la poluare.

Te ajută să slăbeşti

Apa mării te ajută să elimini toxinele prin intermediul sistemului limfatic, ceea ce îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi te ajută să scapi mai uşor de celulită.

Prin inspirarea aerului de mare (helioterapie) bogat în ozon şi ioni negativi, obţii o accelerare a procesului de slăbire şi stimulezi activitatea glandei tiroidă.