┼×tii de ce trebuie s─â consumi miere de albine zilnic?

2 jpg jpeg

Mierea este cel mai puternic ┼či mai rapid energizant natural ce ├«l po┼úi furniza organismului t─âu, o singur─â linguri┼ú─â de miere ├«┼úi va oferi energia necesar─â pentru ├«ntreaga zi.

├Än compozi┼úia ei g─âsim prezente vitaminele C, A, D, K, complexul vitaminic B ┼či mineralele ce variaz─â ├«n func┼úie de nectarul folosit de albine. Con┼úine de asemenea acizi organici precum gluconic, fosforic, formic, lactic, citric, acizi ce au un rol esen┼úial ├«n buna func┼úionare a metabolismului t─âu.

Te ajută să îţi menţii greutatea

├Än primul r├«nd mierea este un bun antioxidant, consumat─â periodic va contribui la eliminarea mult mai facil─â a toxinelor, ┼či datorit─â propriet─â┼úilor antibacteriene va ├«mbun─ât─â┼úi cu mult aspectul pielii tale, mierea fiind extrem de hr─ânitoare.

Dac─â alegi s─â excluzi zah─ârul din alimenta┼úia ta ┼či s─â ├«l ├«nlocuiesti cu miere, vei observa cum surplusul de kilograme nu va mai fi o problem─â pentru tine. Mierea accelereaz─â metabolismul ┼či ├«n felul acesta faciliteaz─â arderile ┼či implicit pierderea surplusului de kilograme.

Află cât de benefică este mierea AICI

Ţine colesterolul sub control

2 jpg jpeg

Este printre puţinele produse care nu conţine colesterol, ba mai mult, vitaminele conţinute contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău, motiv pentru care dacă vei alege să consumi o lingură de miere zilnic, vei ajuta la eliminarea ţesutului adipos mai ales de pe organe.

Mierea este extrem de s─ân─âtoas─â ┼či pentru inim─â, contribuind la men┼úinerea arterelor s─ân─âtoase, la evitarea apari┼úie durerilor de cap, a pierderilor de memorie.

Po┼úi s─â optezi pentru un pahar de ap─â diminea┼ú─â ├«n care s─â dizolvi o lingur─â de miere, ┼či astfel vei avea parte de por┼úia ta de s─ân─âtate zilnic─â.

Ajut─â la men┼úinerea sistemului imunitar puternic, ajut─â la combaterea efectelor stresului ┼či anxiet─â┼úii, ├«mbun─ât─â┼úind ├«n acela┼či timp memoria.

Datorit─â gustului s─âu dulce, mierea ajut─â la cre┼čterea nivelului de insulin─â din s├ónge, ac┼úiune ce ajut─â la eliberarea serotoninei, hormon ce ulterior se transform─â ├«n melatonin─â, adic─â te vei bucura de un somn mai bun.

Are grij─â de stomacul t─âu

Fiind un antiseptic natural ┼či puternic, mierea poate fi consumat─â chiar ┼či pe stomacul gol, ┼či ├«n felul acesta te va proteja de apari┼úia afec┼úiunilor digestive.

Mierea de albine va contribui ├«n mod vital la distrugerea microbilor ┼či la tratarea r─ânilor din membrana stomacal─â.

Este at├ót de bun─â pentru organismul uman, ├«nc├ót datorit─â con┼úinutului de glucoz─â va ajuta la o mai bun─â func┼úionare a sistemului nervos, ┼či ├«n plus datorit─â absorb┼úiei sale facile ├«n s├ónge, mierea ajut─â la eliminarea oric─ârui disconfort psihic.

Nu o adăuga niciodată în băuturile fierbinţi, în acest caz ea va deveni toxică.

Obi┼čnuie┼čte-te s─â consumi diminea┼úa pe stomacul gol o lingur─â de miere amestecat─â cu o linguri┼ú─â de scor┼úi┼čoar─â.