Ştii de ce trebuie să consumi miere de albine zilnic?

2 jpg jpeg

Mierea este cel mai puternic şi mai rapid energizant natural ce îl poţi furniza organismului tău, o singură linguriţă de miere îţi va oferi energia necesară pentru întreaga zi.

În compoziţia ei găsim prezente vitaminele C, A, D, K, complexul vitaminic B şi mineralele ce variază în funcţie de nectarul folosit de albine. Conţine de asemenea acizi organici precum gluconic, fosforic, formic, lactic, citric, acizi ce au un rol esenţial în buna funcţionare a metabolismului tău.

Te ajută să îţi menţii greutatea

În primul rînd mierea este un bun antioxidant, consumată periodic va contribui la eliminarea mult mai facilă a toxinelor, şi datorită proprietăţilor antibacteriene va îmbunătăţi cu mult aspectul pielii tale, mierea fiind extrem de hrănitoare.

Dacă alegi să excluzi zahărul din alimentaţia ta şi să îl înlocuiesti cu miere, vei observa cum surplusul de kilograme nu va mai fi o problemă pentru tine. Mierea accelerează metabolismul şi în felul acesta facilitează arderile şi implicit pierderea surplusului de kilograme.

Află cât de benefică este mierea AICI

Ţine colesterolul sub control

2 jpg jpeg

Este printre puţinele produse care nu conţine colesterol, ba mai mult, vitaminele conţinute contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău, motiv pentru care dacă vei alege să consumi o lingură de miere zilnic, vei ajuta la eliminarea ţesutului adipos mai ales de pe organe.

Mierea este extrem de sănătoasă şi pentru inimă, contribuind la menţinerea arterelor sănătoase, la evitarea apariţie durerilor de cap, a pierderilor de memorie.

Poţi să optezi pentru un pahar de apă dimineaţă în care să dizolvi o lingură de miere, şi astfel vei avea parte de porţia ta de sănătate zilnică.

Ajută la menţinerea sistemului imunitar puternic, ajută la combaterea efectelor stresului şi anxietăţii, îmbunătăţind în acelaşi timp memoria.

Datorită gustului său dulce, mierea ajută la creşterea nivelului de insulină din sânge, acţiune ce ajută la eliberarea serotoninei, hormon ce ulterior se transformă în melatonină, adică te vei bucura de un somn mai bun.

Are grijă de stomacul tău

Fiind un antiseptic natural şi puternic, mierea poate fi consumată chiar şi pe stomacul gol, şi în felul acesta te va proteja de apariţia afecţiunilor digestive.

Mierea de albine va contribui în mod vital la distrugerea microbilor şi la tratarea rănilor din membrana stomacală.

Este atât de bună pentru organismul uman, încât datorită conţinutului de glucoză va ajuta la o mai bună funcţionare a sistemului nervos, şi în plus datorită absorbţiei sale facile în sânge, mierea ajută la eliminarea oricărui disconfort psihic.

Nu o adăuga niciodată în băuturile fierbinţi, în acest caz ea va deveni toxică.

Obişnuieşte-te să consumi dimineaţa pe stomacul gol o lingură de miere amestecată cu o linguriţă de scorţişoară.