Ştii ce remedii naturiste poţi face din cojile de mandarine?

1 2 jpg jpeg

Le poţi folosi pe post de deodorant de cameră sau de maşină şi astfel te vei bucura de aroma lor proaspătă timp îndelungat. Şi te scapă şi de invazia insectelor în cazul în care au mai rămas prin preajmă.

Ingredient esenţial pentru dulciuri

Înainte de a desface un fruct obişnuieşte-te să le speli coaja, în felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor. Poţi de asemenea să le treci printr-o apă cu puţin bicarbonat şi apoi să le clăteşti bine.

Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esential în prepararea prăjiturilor şi tarte, având o aromă puternică, fiind folosite chiar şi la prepararea anumitor reţete de dulceaţă.

2 jpg jpeg

Află cum îţi poţi ţine sub control greutatea cu ajutorul mandarinelor AICI

Îţi scad nivelul de colesterol rău

1 2 jpg jpeg

În cazul în care medicul ţi-a atras atenţia în legătură cu nivelul de colesterol, apelează cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substanţelor ce le conţin au scos în evidenţă faptul că pot reduce colesterolul rău din organism.

Este cunoscut faptul că în citrice se regăseşte o cantitate foarte mare de vitamina C, deci şi în coaja lor se regăsesc numeroase substanţe beenfice organismului uman, printre care riboflevina, tiamina, niacina, dar şi vitaminele B5, B5, A cât şi o cantitate mare de antioxidanţi, renumit fiind hesperedina.

Citeşte şi: Cum poţi limita pericolul pesticidelor

Te scapă de inflamaţii

Dacă te confrunţi cu inflamaţii, pune la fiert în jumătate de litru d eapă, 100 grame de coji uscate, mărunţite şi 20 grame de lemn dulce. Lasă-le pe foc până dau în clocot, apoi opreşte focul şi lasă-le la infuzat 20 minute. Strecoară apoi ceaiul şi consumă-l dimineaţa şi seara. După doar 4 zile vei vedea diferenţa.

Mai ales acum în plin sezon al virozelor şi gripei, citricele sunt cel mai bun aliat al sănătăţii tale. Poţi sa foloseşti reţeta de mai sus, să faci inhalaţii cu ea. Efectul benefic nu va întârzia să apară.

Dacă te supără bronşita atunci ai nevoie de 500 ml de apă clocotită în care să adaugi 3 linguri de pulbere din coji de mandarine. Acoperă vasul şi lăsa-l să stea timp de două ore. Strecoară-l apoi, adaugă-i 2 linguri cu miere de albine şi consumă câte jumătate de cană, de 4 orei pe zi, după masă, timp de 5 zile. Ţine cont de faptul că pentru remediile naturieste este necesar să foloseşti doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate şi uscate. Consumul de citrice este extrem de benefic mai ales pentru sistemului cardiovascular, protejează organele şi ţesuturile de radicalii liberi, influenţează pozitiv glicemia, colesterolul, trigliceridele şi sprijină buna desfăşurare a digestiei.