Scapă de sforăit cu aceste alimente!

1 2 jpg jpeg

Sforăitul este mai frecvent în rândul bărbaţilor, a persoanelor supraponderale şi se amplifică o dată cu vârsta. Această nepăcere apare atunci când există o obstrucţie în calea fluxului de aer în zona din spatele nasului şi a gurii, unde partea superioară a faringelui şi baza limbii se întâlnes cu vălul palatin şi omuşorul (lueta). Aici există ţesuturi moi care sub efectul greutăţii pot coborî, blocând parţial circulaţia aerului. Când aceste structuri încep să vibreze, apare sforăitul.

Dacă ai încercat toate produsele din farmacie ce îţi garantau că te vor scăpa de problema sforăitului, şi nu ai obţinut rezultatul pe care îl vroiai, acum poţi să încerci să ameliorezi această problemă apelând la natură şi la remediile ei.

Foloseşte cardamon

Deşi este unul dintre cele mai scumpe condimente, cardamonul îţi oferă adevărate beneficii, fiind util în tratarea infecţiilor gingivale, în tuberculoza, inflamarea pleoapelor, în tratarea tulburărilor digestive.

În plus, cardamonul este un excelent decongestionant şi are un rol important în eliminarea pietrelor atât de la bilă cât şi de la rinichi.

Modalitatea cea mai facilă de a-l folosi este să îl adaugi în cafea, sau la orice alt preparat culinar la care ai nevoie de un gust intens.

Menta, antiseptic natural

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai folosite plante pentru ceai, care se bucură de un efect anetezic şi antiseptic foarte bun. Însă ceea ce probabil nu ştiai despre mentă este că îţi poate fi de un real folos în a combate neplăcerile legate de sforăit.

Astfel că este necesar să consumi 2 căni de ceai de mentă pe zi, neîndulcit, mai ales înainte de culcare.

Poţi să apelezi la uleiul esenţial de mentă, pe care poţi să îl pui într-un recipient de aromoterapie şi de asemenea poţi să faci gargară cu el, 2-3 picături într-un pahar cu apă, seara după ce te-ai spălat pe dinţi.

Uleiul de măsline

2 jpg jpeg

Deja ştii cât de bun, sănătos şi util este uleil de măsline. Are o gamă extrem de largă de folosire. Atunci nu ar trebui să te surprindă nici faptul că îţi poate fi util în a rezolva problema somnului gălăgios.

Nu ai nevoie decât de un pahar cu apă în care să adaugi o linguriţă de miere de albine naturală, una de ulei de măsline şi 2-3 centimetri de ghimbir ras proaspăt.

Amestecă bine ingredientele, şi consumă băutura cu 30 de minute înainte de a merge la somn.