Scapă de răceală cu ajutorul uleiului esenţial

1 2 jpg jpeg

Prinşi în agitaţie de zi cu zi, am uitat să ne mai întoarcem la natură, la frumuseţile ţi parfumurile ei inconfundabile. S-ar putea să rămâi plăcut surprins când te vei convinge de minunata putere a plantelor şi a uleiurilor esenţiale ce pot face minuni.

Da, vremea de toamnă vine la pachet cu multe fluctuaţii de temperatură, iar imunitatea ta este supusă multor modificări şi riscuri, însă de ce să nu profităm de ce de pune natura la dispoziţie astfel încât să ne menţinem sănătatea şi psihicul intacte.

Cât de utile sunt uleiurile esenţiale?

Cea mai importantă calitate a uleiurilor esenţiale este aceea că viruşii nu se pot dezvolta în interiorul lor, şi asta pentru că fiecare ulei are un punct unic oferit de perioada şi timpul de dezvoltare şi recoltare. În acest fel ele devin mult mai eficiente în lupta pentru a-ţi menţine imunitatea ridicată.

Poţi să apelezi la aceste uleiuri şi să te foloseşti de calităţile sale aromoterapeutice, fie amestecând cu uleiul de masaj fie arzând într-un recipient destinat aromoterapiei cîteva picături.

Este unul dintre tratamentele precoce la care poţi să apelezi în orice perioadă a anului. Indicat ar fi ca înainte de a pune în aplicare orice fel de plan să te informezi despre riscuri şi avantaje sau efecte adverse pentru a preveni astfel alte afecţiuni nedorite.

Află cât de benefic este ceaiul de mentă AICI

Uleiul de eucalipt are efect revigorant

2 jpg jpeg

Profită din plin de efectul său revigorant, mai ales după o zi de muncă grea şi agitată, alege un masaj cu ulei pe bază de eucalipt, aromoterapie dacă nu ai timp de altceva, este suficient să pulverizezi în cameră apă cu câteva picături de eucalipt şi vei observa imediat diferenţa.

Un alt truc pe care este bine să îl încerci este să îţi aplici o picătură de eucalipt la încheietura mâinii şi apoi lasă-te învăluit de efectul său pe parcursul întregii zile.

Nu uita ca înainte de aplicarea oricărui ulei pe piele să îl testezi pentru a nu te trezi cu un soi de alergie de care nu aveai habar.

Uleiul de cimbrişor alungă stresul

1 2 jpg jpeg

Proprietăţile sale antiseptice îţi vor oferi o barieră protectoare împotriva infecţiilor, bacteriilor dar şi în grăbirea cicatrizării rănilor şi a inflamaţiilor.

Nici problemele menstruale nu sunt ocolite de calităţile miraculoase ale acestui ulei. Dacă te confrunţi cu un episod de tuse convulsivă este suficient să aplici orice fel de ulei amestecat cu câteva picături de ulei de cimbrişor pe gât şi apoi să aplici o eşarfă sau un fular şi vei scăpa de această problemă.

Adăugat în şampon va stopa căderea părului, va calma migrenele şi vei uita de durerile musculare.

Uleiul de mentă combate indigestia

2 jpg jpeg

Una dintre plantele cu multe întrebuinţări benefice asupra sănătăţii organismului uman, de folos în combaterea răcelii, a indigestiei, a stresului şi a oboselii.

La fel ca orice alt ulei esenţial poţi să îl adaugi în uleiul de masaj, câteva picături sau poţi să pui pur şi simplu pe o batistă şi să ţii la nas cât să inspiri adânc de câteva ori. În felul acesta se va reduce senzaţia de presiune la nivelul sinusurilor.

Dacă te confrunţi cu un episod de indigestie, inhalarea de ulei de mentă îţi va fi de mare folos, iar dacă ai durerei de cap masează-ţi tâmplele sau adaugă în apa de baie câteva picături şi vei uita de problemele de sănătate.