Sarea de baie poate fi folosită în scop curativ

1 2 jpg jpeg

Baile cu sare sunt considerate a fi un remediu tradiţional ce oferă organismului reale beneficii datorită conţinutului de minerale ridicat.

Chiar dacă această terapie cu sare se face de regulă în salină, poţi să te bucuri de beneficiile sale şi la tine acasă. Recomandat ar fi să apelezi la sarea grunjoasă, aceasta având o cantitate mai mare de minerale şi oligominerale.

Tratament anticelulitic

1 2 jpg jpeg

Deşi consumul de sare este de evitat tocmai din cauza retenţiei de apă şi a favorizării stratului adipos, sarea poate trata celulita, dacă o foloseşti atunci când faci baie.

Adaugă în cada plină cu apă 300 grame de sare la litru de apă şi câteva picături de ulei esenţial şi stai 20 de minute după care te poţi spăla în mod normal.

În felul acesta vei contribui la detoxifierea epidermei, circulaţia sangvină va fi stimulată şi pielea va căpăta un aspect sănătos. După baie aplică o loţiune intens hidratantă sau ulei de cocos, nu apela la această procedura cu sare mai mult de 2 săptămâni, după o lună de pauză poţi să reiei cura.

Află de câtă sare are nevoie organismul tău AICI

Scapă de ciuperca piciorului cu sare de mare

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai neplăcute probleme ce poate apărea la nivelul picioarelor este ciuperca piciorului, afectând astfel frumuseţea lor.

La primele semne ale acestei probleme pune într-un recipient, apă cu o concentraţie ridicată de sare şi apoi ţine picioarele în aceasta, de preferat ar fi să fie caldă, timp de 10-15 minute.

La final tamponează uşor cu un prosop fără a clăti picioarele.

Sarea te scapă de acnee

Prepară-ţi o soluţie din apă şi sare, cu o concentraţie mare şi apoi cu ajutorul unui disc demachiant aplică soluţia pe zonele afectate, lăsându-o să acţioneze cel puţin 15-20 minute.

În felul acesta sarea te va ajuta să purifici pielea, să destupi porii şi să reglezi secreţia de sebuum. Ideal ar fi să aplici la nivelul tenului săptămânal o mască din nămol salin.