Remediul care îţi curăţă plămânii de nicotină

1 2 jpg jpeg

Nu fumatul în sine este o acţiune grea ci renunţarea la acest viciu ce în timp pentru unii oameni devine o plăcere.

Doar 4% dintre cei care fumează reuşeşc să renunţe la ţigări fără a apela la medicamente sau terapii care să îi motiveze.

Fumatul este un obicei destul de nociv pentru întregul organism care fovorizează dezvoltarea anumitor anomalii la nivelul organelor, deşi pe moment nu se simte, în timp vei observa cum rezistenţa organismului tău va scădea şi îţi va fi din ce în ce mai greu să faci anumite sarcini simple precum alergatul sau urcatul scărilor.

Organismul este un mecanism complex care are capacitatea de a se autoregenera chiar şi după ce ai fumat ani de zile. Însă chiar şi aşa toate substanţele pe care tu le-ai inhalat ani întregi nu se vor evapora ca prin minune, motiv pentru care este indicat să alegi o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi alimente detoxifiante.

Află care sunt ceaiurile care te pot ajuta să te laşi de fumat AICI

Ghimbirul şi turmenicul

Ambele produse ajută la desfundarea arterelor prevenind astfel apariţia aterosclerozei şi a altor probleme ale aparatului cardiovascular. Cu cât le vei consuma mai des cu atât mai sănătos va fi ficatul tău deoarece ambele ajută la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor acumulate la nivelul acestui organ.

Bucurându-se de puternice efecte analgezice vor combate durerile şi inflamaţiile mai ales cele cauzate de artrită.

Cum se prepară remediul

Tot ce trebuie să faci este să razi 2-3 centimetri de ghimbir. Pune la fiert un litru de apă, după ce a dat în clocot adaugă 400 de grame de zahăr, o ceapă mare tocată mărunt şi ghimbirul ras. Las-o să fierbă 5 minute până mai dă într-un clocot, apoi adaugă turmenicul şi mai lasă la foc mic până când amestecul scade la jumătate. Ia-l de pe foc, lasă-l să se răcească şi păstrează amestecul în frigider.

Ia două linguri din licoarea obţinută dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de culcare. Nu uita să consumi suficientă apă pe parcursul zilei şi să consumi legume proaspete şi fructe din abundenţă.

Licoarea cu ghimbir şi turmenic va accelera procesul de curăţare de toxine a organismului şi totodată te va ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar.

Ştiai că...

...turmericul stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, având acţiune anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele)?

...uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice? Acestea îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.

... ceaiul de turmeric cu ghimbir poate fi utilizat ca remediu terapeutic în tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni cum ar fi colon iritabil, pierderea poftei de mâncare, circulaţie deficitară?