Remedii de îngrijire din cămară

1 2 jpg jpeg

Exfoliant din mălai

Pentru a avea un ten fără impurităţi, fin foloseşte un gomaj din mălai. Într-un bol, amestecă două-trei linguri de mălai cu puţină apă. Aplici pe faţă şi masezi uşor, după care te clăteşti cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru zona decolteului. În loc de mălai mai poţi folsoi zahăr brun şi zaţ de cafea.

Oţetul din mere, pentru păr

Ai un păr gras, lipsit de strălucire? Mătreaţa nu îţi dă pace? În loc să îţi tot schimbi şamponul sau balsamul, apelează la o soluţie a bunicii, oţetul din mere.

După ce te-ai spălat pe cap, pui într-un lighean cu apă călduţă cinci-şase linguri cu oţet din mere, apoi îţi clăteşti părul. Acesta va căpăta strălucire, nu se va mai îngrăşa uşor şi te fereşte şi de apariţia mătreţii.

Oţetul din mere poate fi folosit şi ca loţiune tonică pentru faţă. Pui câteva picături pe o dischetă demachiantă, după care te dai pe faţă.

Cartofii te scapă de cearcăne

Cearcănele pot fi diminuate cu ajutorul cartofului, un leac din cufărul bunicii. Tai una-două felii de cartof crud, pe care le pui direct pe pleoapa şi pe cearcăne, cel puţin zece minute.

Eficiente contra cearcănelor sunt şi feliile de castraveţi, pe care le pui direct pe acestea.

Dacă ai călcâie crăpate şi uscate, apelează la un alt truc al bunicii, şi anume crema de gălbenele. Aceasta hidratează pielea, iar călcâiele tale vor căpăta un aspect moale şi catifelat.

Ai nevoie de flori de gălbenele şi o lingură de untură. Pui untura la topit, la baie de aburi, după care adaugi şi florile de gălbenele şi mai laşi câteva minute. Iei de pe foc şi laşi la macerat, până a doua zi.