Pulberea din sâmburi de măsline previne diabetul

1 2 jpg jpeg

Potrivit American Journal of Medicine, sîmburii de măsline sunt extremi de utii pentru organismul nostru, în ei fiind un adevărat elixir pentru sănătatea noastră.

Specialiştii sunt de părere că pudra făcută din sîmburi de măsline este cel mai bun remediu pentru a elimina surplusul de toxine din organism, având totodată capacitatea de a regla digestia şi de a rezolva problemele tenului.

Dacă pielea ta este afectată de inestetica problemă a acneei atunci apelează cu încredere la o linguriţă de pudră de sîmburi de măsline pe care să o dizolvi într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa pe stomacul gol. În maxim o săptămână vei observa diferenţa.

Ţine glicemia sub control

Diabetul este una dintre afecţiunile tot mai des regăsite în vremurile noastre, astfel că dacă glicemia îţi joacă feste sau te confrunţi cu valori oscilante, 200 de grame de sîmburi de măsline zdrobiţi şi luaţi pe stomacul gol cu apă caldă şi un pic de zeamă de lămâie îţi vor fi de folos pentru a ţine valoarea glicemică în frâu.

Înainte de a-i arunca la gunoi gândeşte-te că e păcat să nu beneficiezi de avantajele consumului lor, mai ales că în Grecia Antică sâmburii de măsline erau consideraţi un bun stimulent sexual. Nu îi înghiţi întregi deoarece vei da o sarcină în plus organismului tău! Asigură-te că i-ai transformat într-o pudră fină şi după ce ai amestecat-o cu apă, ia-o imediat.

O altă soluţie de a-i consuma atunci când te confrunţi cu această problemă este sub formă de ceai. Peste cele 200 de grame de pulbere, ce trebuie să o pui într-un săculet, adaugă apă fierbinte, lasă la infuzat 5-8 minute şi apoi bea ceaiul obţinut pe stomacul gol. După 15 minute poţi să serveşti micul dejun.

Află cât de sănătos este uleiul de măsline AICI

Stimulează buna circulaţie sangvină

O circulaţie sangvină deficitară trebuie tratată cu maximă atenţie, astfel că şi în acest caz sîmburii de măsline te pot ajuta. După ce i-ai pasat poţi să adaugi pudra obţinută în aproximativ orice preparat de la salate până la smoothie-uri.

Dacă i-ai pasat şi au rămas bucăţi mai mărişoare poţi să amesteci pudra cu puţin ulei de măsline şi astfel vei obţine un scrub natural ce te va ajuta să îţi recapetţi prospeţimea şi vitalitatea pielii.

De asemenea mai poţi combina pudra cu miere, iaurt, lămâie şi în felul acesta pielea ta se va bucura de un adevărat spa la tine acasă.

Uită de problemele digestive

Cosumată în fiecare zi timp de cel puţin 2 săptămâni, pudra din sîmburi de măsline te va ajuta să îţi reglezi tractul digestiv şi vei uita în felul acesta de probleme precum balonarea ori constipaţia.

Este important să nu uiţi de cei doi litri de apă pe care trebuie să îi consumi în fiecare zi.

Înlătură stresul

2 jpg jpeg

Dacă la finalul zilei te confrunţi cu dureri de picioare, atunci pune o mână e sîmburi de măsline într-un săculeţ şi masează-ţi talpile cu ei, apoi apelează la o baie a picioarelor, adaăugând în apă câteva picături de ulei esenţial de lavandă.

În felul acesta vei elimina orice urmă de stres din corpul tău după o zi agitată. Ai grijă să insişti mai ales asupra călcăielor cu masajul.

La final apelează la nişte şosete din bumbac şi ţine măcar 10-15 minute picioarele mai sus decât poziţia corpului.