Protejează-ţi picioarele de bătături

1 2 jpg jpeg

Statul foarte mult timp în picioare şi eventual pe tocuri sau sedentarismul îţi poate afecta sănătatea picioarelor, astfel că te poţi confrunta atât cu senzaţia de picioare grele cât şi cu apariţia monturilor sau a bătăturilor ce în unele cazuri pot fi extrem de dureroase.

Pentru a evita aceste probleme iată care sunt cele mai bune incicaţii:

Schimbă-ţi încălţămintea

2 jpg jpeg

Cu cât stai mai mult pe tocuri cu atât mai mari sunt şansele să te confrunţi cu o deformare a picioarelor mai ales dacă eşti predispus genetic la aşa ceva.

Chiar şi numărul kilogramelor te poate influenţa în felul acesta, astfel că trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei tale pentru a putea ţine sub control greutatea şi în acelaşi timp să îi furnizezi şi corpului toţi nutrimenţii de care are nevoie pentru a te menţine sănătos.

În plus, o altă problemă a purtării tocurilor sau a unei perechi de pantofi incomozi este aceea că exerciţă o presiune mai mare la nivelul coloanei lombare, aspect care în timp va favoriza apariţia durerilor de spate.

Încearcă să îţi schimbi încălţamintea astfel încât să te simţi confortabil, să nu consumi alimente care să favorizeze apariţia proceselor inflamatorii şi aici ne referim la condimente, alimentele grase sau chiar şi produsele de patiserie.

Află cum se tratează corect sindromul de picioare grele AICI

Masajul este necesar

2 jpg jpeg

În primul rând te va ajuta să te relaxezi, detensionând musculatura după o zi agitată de muncă.

Poţi să ţi-l faci singur pornind de la degetele picioarelor sau poţi să apelezi la o mingie de tenis pe care să ţii talpa piciorului şi să o rulezi încet, vei detensiona talpa astfel. Sau poţi să mergi într-un loc specializat şi să beneficiezi de un masaj ca la carte.

Chiar dacă stai seara în cadă pentru câteva minte, acordă o atenţie minuţioasă degetelor de a picioare şi masează-le blând. Vei contribui în felul acesta la activarea şi stimularea circulaţiei sangvine şi limfatice şi astfel vei îmbunătăţi atât aspectul cât şi forma lor.

Igiena corespunzătoare

2 jpg jpeg

Nu este un moft, însă dacă vei începe ca măcar o zi pe săptămână să faci o baie cu ierburi aromate la picioare vei observa cum oboseala va dispărea, nu te vei mai confrunta cu transpiraţia excesivă a picioarelor( mai ales dacă alegi să ţii picioarele în apă cu oţet de mere, sare de mare sau o lingură de bicarbonat, astfel vei combate şi eventualele ciuperci de la nivelul unghiilor).

Cele mai indicate plante în acest sens sunt muşeţelul, levănţica, ambele având şi proprietăţi antiinflamatoare nu doar relaxante.

Pentru ca ritualul să fie complet îţi recomandăm ca seara după baie să îţi ţii picioarele un pic mai sus decât poziţia corpului şi să apelezi la o cremă emoliantă de gălbenele pe care să o aplici mai ales în zonele predispuse la bătături.

Baie de picioare te va ajuta mai ales dacă faci parte din categoria persoanelor care aleargă mult toată ziua sau dacă eşti predispus la a dezvolta afecţiuni la nivelul picioarelor.