Polenul de albine, aliatul sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Despre polenul de albine se spune tot mai des că ar conţine un mix din aproape toate substanţele nutritive necesare organismului uman. Bucurându-se de adevărate proprietăţi antibacteriane, antifungice cât şi antivirale.

Este pe de altă parte o sursă minunată de vitamine, minerale, proteine, lipide, enzime şi acizi graşi care ajută organismul să lupte împotriva factorilor cauzanţi de boală.

Astfel îţi prezentăm în acest articol câteva dintre cele mai des întâlnite afecţiuni în care administrarea de polen reprezintă o acţiune vitală sănătăţii tale.

Antioxidant natural ce reduce inflamaţia

2 jpg jpeg

Nu mai este un mister că polenul ajută sistemul imunitar să fie pregătit în faţa bolii şi să te menţină sănătos. În principiu acest aspect se datorează cantităţii mari de antioxidanţi, ce protejează mai ales de efectele stresului oxidativ.

În plus, este cel mai bun garant că inflamaţiile prezente în organism vor fi reduse, fiind un excelent antiinflamator. Nu degeaba există o gamă atât de mare de alifii pe piaţă destinate durerilor reumatice pe bază de polen şi alte derivate de la albine.

Află care este legătura dintre propolis şi imunitate AICI

Întăreşte sistemul imunitar

1 2 jpg jpeg

Produsele apicole nu ar trebui să îţi lipsească din casă decât în cazul în care eşti alergic la ele. În rest, pot fi folosite la absolut orice de la pregătirea diverselor preparate până la stimularea imunităţii.

Un efect extrem de benefic fiind remarcat mai ales asupra ficatului, ajutându-l să elimine toxinele şi să îl întărească ferindu-l astfel de boli pe viitor.

Are un conţinut de proteine mai mare decât orice alt aliment de origine animală şi conţine o cantitate de aminoacizi mai mare decât găsim în alimente precum ouăle sau chiar carnea de vită.

Un alt motiv pentru care este recomandată administrarea de polen este acela că are în componenţa sa enzime care facilitează digestia.

Dacă te confrunţi cu probleme de urinare, tot polenul este una dintre soluţiile salvatoare precum şi în cazuri de fertilitate deoarece acesta are capacitatea de a stimula şi totodată de a reface funcţiile ovariene.

Unde mai pui şi faptul că poate fi folosit şi pe post de afrodisiac datorită gamei de nutrimenţi din componenţa sa !