Păstura creşte rezistenţa organismului

1 2 jpg jpeg

Se obţine din grăuncioarele de polen care sunt sfărâmate şi depuse în celulele fagurilor, unde începe un proces de fermentare naturală, care creşte calităţile nutritive şi terapeutice. Sub influenţa substanţelor adăugate de albine, a temperaturii, microorganismelor şi umidităţii ridicate din stup, polenul suferă o serie de modificări biochimice şi structurale, transformându-se în păstură.

Citeşte şi: Ştii de ce trebuie să consumi miere zilnic? Asigură o detoxificare profundă

Sursă importantă de seleniu, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului, păstura pură are o acţiune puternic antioxidantă. Neutralizează radicalii liberi şi reduce efectele lor negative. Datorită acestor proprietăţi, păstura contribuie la detoxificarea organismului şi la buna funcţionare a sistemului imunitar. În plus, ajută la diminuarea fenomenelor degenerative asociate îmbătrânirii datorită conţinutului de antioxidanţi, enzime de calitate şi compuşi valoroşi care hrănesc toate ţesuturile.

...o cură cu păstură, de câte 30 de zile de 3 ori pe an, creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală?

Eficientă în terapia bolilor de ficat

Printre puţinele remedii care refac celula hepatică, păstura îmbunătăţeşte starea organismului în hepatitele acute şi cronice, la fel şi în cirozele uscate şi umede. Doza recomandată este de 10-20 g pe zi sau aceeaşi cantitate administrată în 2 reprize, cu 30-40 de minute înainte de masă, pentru a evita disconfortul gastric. După 10 zile de cură, doza zilnică va creşte treptat la până la 30 g pe zi, iar gramajul se va împărţi în 3 reprize, de câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de 2 ore. Terapia se completează cu câte o cană de ceai de armurariu pe zi.

Tratează carenţele proteice

Păstura acoperă necesarul multor aminoacizi, vitamine şi minerale şi creşte rezistenţa generală a organismului, tratând carenţele proteice. Au fost identificate în păstură substanţe antiestrogenice, care previn sau ajută la ameliorarea unor afecţiuni care pot apărea din cauza surplusului de estrogen, precum tumori de sân, fibrom uterin sau fibroză mamară. Mai mult, administrarea sa în a doua jumătate a perioadei de sarcină şi în timpul alăptării este benefică, deoarece combate oboseala, reduce edemele şi previne apariţia toxemiei, intoxicaţie generală cauzată de acumularea în sânge a unei cantităţi excesive de toxine.

Info

Comparativ cu polenul, valoarea nutritivă şi antibiotică a păsturei este de 3 ori mai mare.

Recomandată în disfuncţiile sexuale

Un bun energizant, păstura ajută în cazul impotenţei şi al frigidităţii. Este foarte eficientă în stările de astenie, surmenaj, dar şi migrene şi insomnie. Totodată, ajută la reglarea hipertensiunii, insuficienţei cardiace sau unei circulaţii periferice deficitare. Stimulează imunitatea şi este recomandată în cazul alergiilor provocate de polen.

Sfat

Anemiile se tratează printr-o cură cu păstură de 90 de zile.

Benefică fumătorilor şi consumatorilor de alcool

Nivelul seleniului în organism este foarte redus în cazul fumătorilor şi al persoanelor care consumă alcool, motiv pentru care păstura este de mare ajutor. Suplimentar, aceştia trebuie să consume şi alimente bogate în seleniu, precum nuci, cereale integrale, peşte şi usturoi.

Antianemic şi revitalizant

Administrată intern, păstura poate fi înghiţită pur şi simplu sau amestecată cu iaurt ori pâine. Se recomandă a fi ţinută sub limbă cât de mult se poate, înainte de a fi înghiţită. Este un leac eficient în anemii, stres, reumatism, afecţiuni ale colonului, reglând tranzitul intestinal. Păstura acţionează ca un tonic nervos, cu efecte revitalizante. Interesant este şi faptul că are un efect antiviral similar interferonului natural, stimulând imunitatea.

Bine de ştiut!

Dozele de păstură se stabilesc de medic în funcţie de vârstă, sex, greutate corporală şi anumite afecţiuni.