Nu renunţa la coaja de pepene verde! Îţi creşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Alcătuit în proporţie de 90% apă şi 6% zahăr, pepenele verde este preferatul tururor. Extrem de bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi, acesta are efecte minunate asupra organismulul.

În plus aduce un aport semnificativ organismului de substanţe precum tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul şi betaina.

Trebuie menţionat faptul că în pepenele verde găsim cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele.

Este un bun aliat al greutăţii corporale, prevenind astfel obezitatea, diabetul dar şi bolile cardiobasculare. Citrulina din pepenele roşu este un aminoacid transformat de rinichi în arginină. Aceasta are rolul de a preveni acumularile excesive de grăsimi în ţesuturi.

Află ce alte motive recomandă consumul de pepene AICI

Coaja de pepene creşte rezistenţa corpului la boli

Obişnuieşti să arunci coaja de la pepenele verde? Ei bine, specialiştii afirmă că aceasta conţine aproximativ 95% din valoarea nutritivă a fructului, astfel în coajă poţi găsi vitamine precum A, B6, C, dar şi o sursă destul de importantă de potasiu, zinc şi magneziu.

Antioxidantul care se ocupă cu întărirea sistemului imunitar, ţinând astfel bolile la distanţă, licopenul, se regăseşte de asemenea în coaja pepenelui.

Cercetătorii care au studiat structura fructului au ajuns la concluzia că în coajă se găsesc fibre care te pot ajuta să scapi de surplusul de kilograme. În plus ar conţine şi o substanţă numită citrulină care este responsabilă cu creşetrea masei musculare, cu reducerea anxietăţii şi întărirea sistemului imunitar.

Deci poţi să o introduci în salatele tale, o dai prin răzătoare şi o amesteci cu salata. Nu te gândi că o vei simţi la gust, o bucată de 5 centimetri este suficient. În felul acesta corpul tău se va bucura de toate beneficiile nutritive ale pepenelui verde.

Efectul său diuretic te va ajuta să îţi menţii tractul urinar sănătos iar pielea ta va radia de fericire!

Reglează presiunea arterială şi digestia

Jurnalul American de Hipertensiune a prezentat un studiu în care afirmă să suplimentele alimentare care au la bază extract din pepene verde sunt benefice pentru a reduce presiunea arterială. Cercetătorii menţionează că acelaşi efect îl poţi obţine şi dacă alegi să consumi fructul în starea lui naturală.

În plus datorită cantităţii mari de fibre şi de apă este foarte bun pentru a regla digestia şi pentru a menţine tractul digestiv funcţional.

O altă substanţă nutritivă pe care o aduce organismului tău pepenele roşu este colina, aceasta te ajută să îţi îmbunătăţeşti capacitate de memorare şi învăţare, în acelaşi timp asigurând şi transmiterea impulsurilor nervoase şi reducerea inflamaţiilor cronice.

Nu trebuie să uităm de vitamina A care este responsabilă de secreţia de sebum şi este vitală pentru creşterea ţesuturilor corporale. Nici vitamina C nu este de neglijat, acesta asigură producţia de colagen.