Motivul pentru care trebuie să consumi turmeric de sărbători

1 2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că oferă o savoare aparte gustului, condimentele sunt un adevărat plus oferit sănătăţii tale dacă ştii cum să le combini.

În ceea ce priveşte turmericul, acesta este un puternic anti-inflamator cu multiple beneficii asupra corpului tău, de la ameliorarea digestiei până la tratarea afecţiunilor digestive, potrivit unui studiu efectuat la University of Maryland Medical Center.

Stimulează secreţia bilei

1 2 jpg jpeg

În perioada sărbătorilor de iarnă masa este plină de bucate de tot soiul iar tentaţia de a nu consuma din toate câte puţin este foarte mare, astfel că există riscul să te confrunţi cu probleme digestive.

Turmericul are ca şi componentă principală curcuma, aceasta te poate proteja inclusiv de remisiile de colită ulcerativă, stimulând în acelaşi timp producţia bilei, facilitând astfel digestia.

Deşi este un condiment minune, specialiştii afirmă că în cazul în care suferi de ulcer acesta este bine să fie evitat deoarece crează o cantitate prea mare de acid.

Află cum se prepară şi la ce este bun ceaiul de turmenic AICI

Are grijă de inima ta

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Unversitatea din Maryland sunt de părere că tocmai curcuma este principala sursă de a-ţi proteja inima, în special pentru că ajută la o mai bună circulaţie sangvină, ceea ce înseamnă că împiedică blocarea arterelor. În felul acesta, consumând cu regularitate turmeric vei ţine bolile cardiace, în special infarctul la distanţă.

Atenţie însă, turmenicul poate interacţiona cu anumite anticoagulante, motiv pentru care este recomandat să discuţi cu medicul curant.

Menţine creierul sănătos

1 2 jpg jpeg

Faptul că favorizează o mai bună circulaţie sangvină, ajută foarte mult şi la menţinerea creierului oxigenat, fiind totodată un bun stimulent pentru o memorare mai uşoară.

La aceste aspecte pozitive ale consumului de turmeric se adaugă şi faptul că reprezintă o modalitate de a te proteja de apariţia riscului de a dezvolta boli mintale precum Alzheimer.

Este un bun antiinflamator natural

Această afirmaţie a fost dovedită într-un studiu publicat în US National Library of Medicine and National Institutes of Health. Persoanele suferinde de artrită reumatoidă care au participat la acest studiu şi au acceptat să consume suplimente pe bază de turmeric au observat rezultate favorabile.