Mixul perfect pentru detoxificare

1 2 jpg jpeg

Dacă de obicei în iaurt adaugi miere pentru a-l consuma în stilul grecesc sau poate seminţe, fructe sau ambele, ce ai zice dacă ai schimba un pic meniul.

Acum este momentul perfect să apelezi la o cură de detoxifiere a organismului şi pentru asta ai nevoie doar de câteva alimente care să contribuie la eliminarea toxinelor.

Chefirul stimulează imunitatea

2 jpg jpeg

Din categoaria lactatelor chefirul este din punct de vedere nutriţional cel mai indicat pentru a beneficia de nutrimenţi de cea mai bună calitate, şi asta deoarece conţine vitaminele B1, B2, B6, B7, B9, B12, K, A şi D, minerale dar şi enzime bune.

În felul acesta este un aliment porivit atât pentru sănătatea mintală cât şi cea fizică.

Află cât de sănătoasă este hrişca AICI

Ghimbirul, aliatul sănătăţii

2 jpg jpeg

O sursă bună atât de calciu, seleniu , mangan cât şi de fier dar şi proteine, vitamine, ghimbirul nu are cum să nub fie pe lista produselor sănătoase şi detoxifiante.

Astfel că la adăugat la iaurt, ghimbirul întăreşte calităţile iaurtului şi îţi oferă o imunitate de fier.

Dacă la aceste două ingrediente mai adaugă şi făină de hrişcă, produs de asemenea plin de vitamine, minerale vei obţine un mic dejun complet din punct de vedere nutriţional care va accelera procesul de detoxificare a organismului. Poţi eventual să adaugi şi un pic de miere de albine pentru enzimele oferite de albine şi antixidanţii conţinuţi de aceasta şi pentru un gust un pic mai dulceag.

Mixul stimulează circulaţia sangvină

La un pahar de 330 mililitri de chefir adaugă 2 centimetri de ghimbir ras, două linguri de făină de hrişcă şi o linguriţă mică de miere de albine. Consumat dimineaţa pe stomacul gol va contribui la regenerarea vaselor sangvine, la reducerea efectelor stresului asupra organismului, te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti memoria consumat periodic şi să te poţi concentra mai bine.

Este important ca 3 ore după consumarea acestui mix să nu mai consumi nimic, iar timp de două săptămâni să consumi acest mix în loc de mic dejun. O dată la 3 luni poţi să reiei această cură.