Leguma care îţi curăţă ficatul şi te menţine sănătos

1 2 jpg jpeg

Aşa cum tu obişnuieşti dimineaţa să te speli pe faţă şi organele tale au nevoie de un mic ajutor din partea ta pentru a se curăţa de toxinele acumulate peste zi.

Mai ales dacă alimentaţia ta este presărată pe alocuri cu produse de tip fast food sau există şi anumite vicii care încetinesc activitatea metabolică, în special fumatul şi consumul de alcool.

Ţelina stimulează regenerarea ficatului

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiilor clinice efectuate pe calităţile acestei legume s-a ajuns la concluzia că aceasta are capacitatea de a reduce colesterolul negativ din sânge, cu până la 20%. În plus, în frunzele sale se regăsesc substanţe cunoscute sub denumirea de ftalide care contribuie la relaxarea musculaturii arterelor, astfel că un consum regulat de ţelină contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în parametri optimi.

Şi calităţile sale nu se opresc aici, ţelina având efect şi asupra hormonilor, protejându-i de factorii de stres.

Dacă alegi să consumi zilnic salată, suc sau smoothie la care să adaugi ţelină vei observa cum colesterolul negativ va scădea considerabil. Pentru a-ţi menţine ficatul sănătos ai nevoie de un blender în care să adaugi 6 căni de apă, 3 lămâi, 5 tulpini de ţelină şi o cană de pătrunjel tocat.

Acest mix trebuie consumat de 3 ori pe zi, 3 zile consecutiv şi în acest timp este necesar să renunţi al tot ce inseamnă alimente grase, alcool, tutun, şi să bei suficentă apă.

Află care sunt cele mai bune ceaiuri pentru ficat AICI

Ţelina, aliata siluetei tale

2 jpg jpeg

Plină de antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de zeaxantină, luteină şi betacaroten, consumul regulat de ţelină îţi va proteja organismul şi va întări imunitatea.

Având un conţinut caloric negativ, favorizează arderea caloriilor facilitând astfel pierderea surplusului de ţesut adipos.

Bucurându-se de reale proprietăţi antiinflamatorii, ţelina este de un real folos şi în cazul problemelor articulare, atât timp cât este consumată mai mult în stare crudă sau cel mult gătită termic în proporţie de maxim 30%.

Efectele sale laxative te vor ajuta să îţi reglezi tranzitul astfel încât să eviţi probleme precum constipaţia, flatulenţa şi silueta ta să fie mereu impecabilă.

Remediul perfect pentru o viaţă sexuală bună

Este ştiut faptul că ţelina se recomandă mai ales a fi consumată de către bărbaţi, însă şi în cazul femeilor ce se confruntă cu probleme precum frigiditatea efectele benefice sunt vizibile destul de rapid.

Pentru asta este necesar să amesteci 100 mililitri de vin din frunze de ţelină cu seminţe de ţelină şi să consumi acest amestec cu 15 minute înainte de actul sexual.

Contraindicaţii:

În cazul în care eşti însărcinată, alăptezi, suferi de afecţiuni renale sau eşti alergică al păpădie ori morcov, consumul de ţelină trebue restricţionat.

Administrarea de medicamente pentru somn, sensibilitate a pielii sai tiroidă pot interacţiona cu consumul de ţelină, motiv pentru care trebuie să vorbeşti cu medicul curant despre consumul de ţelină.