Lăptişorul de matcă, secretul tinereţii

1 2 jpg jpeg

Un remediu perfect pentru echilibrarea corpului tău, un antibiotic, antiviral şi antifungic natural. Truditoarele albine îţi pun la dispoziţie o gamă largă de produse de la miere până la lăptişorul de matcă, păstură, propolis sau polen pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Nu degeaba se spune că lăptişorul de matcă este hrana albinelor, mai ales a reginei stupului. Această sursă de hrană ajută regina să crească mult mai repede decât restul şi să trăiască de 40 de ori mai mult.

Conţine substanţele nutritive necesare corpului tău

Este un compus bogat în complexul vitaminic B, minerale precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor sau fier, aminoacizi esenţiali, proteine, enzime şi acidul 10HDA care luptă în mod eficient împotriva virusurilor. Practic, l-am putea defini ca elixirul sănătăţii, mai ales că are în compoziţia sa acidul pantotenic ce se regăseşte în vitamina B5.

Este un aliat ideal mai ales în perioadele stresante, în care eşti lipsit de tonus, nu poţi să dormi sau ai probleme cu fertilitatea.

Are un rol extraordinar în dezvoltarea şi buna funcţionare a sistemului nervos, ajută la refacerea sinapselor şi a celulelor nervoase.

Cum se administrează

Pentru a beneficia de proprietăţile lăptişorului de matcă pur se recomandă a fi consumat în cure de 6 săptămâni, cu administrare sublinguală, dimineaţa cu 20 de minute înainte de prima masă. Se păstrează la frigider şi se poate consuma chiar şi combinat cu mierea de albine, în 500 de grame de miere crudă se pun 10 grame de lăptişor.

Un tratament natural pentru artroză

Poate fi administrat ca supliment alimentar în cazul în care diabetul îţi dă bătăi de cap, fiind eficient în reglarea tensiunii arteriale în mod natural, a colesterolului şi chiar şi a artrozei.

Este un ingredient de bază în tratamentele cosmetice, deoarece previne îmbătrânirea prematură a organismului în general şi a pielii în mod deosebit.

În cazul în care ai probleme cu memoria sau cu puterea de concentrare, acest lucru se întâmplă din cauza acetilcolinei, responsabilă cu transmiterea impulsurilor nervoase. Lăptişorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină. Această substanţă fiind benefică şi pentru a te proteja de boala Alzheimer, dar şi la prevenirea răcelilor, tratarea rănilor, a bolilor de piele sau cicatrizarea ulcerelor varicoase.

Secretul tenului mereu tânăr

Dacă observi că pielea şi-a pierdut strălucirea, ridurile au început să apară, atunci este cazul să apelezi la măştile cu lăptişor de matcă. Poţi să le foloseşti inclusiv în cazul în care vrei să combaţi problema pistruilor, deshidratarea sau cicatricele rămăse în urma acneei.

Află ce leacuri poţi face cu ajutorul mierii de albine AICI

Masca o poţi prepara dintr-o lingură de ulei de măsline, 2 linguri de făină de secară şi puţin lăptişor de matcă. Omogenizează ingredientele şi aplică masca pe tenul curăţat, lăsând-o să acţioneze 20 de minute. La final, clăteşti cu apă călduţă şi aplici o cremă cu efect antirid.

Contraindicaţii

Dacă te confrunţi cu hiperfuncţii hipofizare, tiroidiene, paratiroidiene sau ale corticosuprarenalele, adenoame hipofizare, tiroidiene sau ale prostatei, ejaculare precoce ori fibrom uterin, diabet, alergie, lăptişorul de matcă trebuie evitat.