Întrebuinţări mai puţin ştiute ale lămâilor

1 2 jpg jpeg

Lămâia face parte din categoria citricelor destul de cunoscute şi apreciate, în orice perioadă din an. Le poţi folosi de la ceai până la celebra apă plată cu lămâie, la prepararea diverselor reţete de dulciuri sau de preparate culinare de tot soiul.

Însă pe lângă aceste calităţi deja ştiute despre lămâie, aceasta mai are şi anumite întrebuinţări casnice, descoperă-le cu acest articol.

Lămâia susţine procesul de slăbire

Şi această afirmaţie este potrivită atât în forma proprie cât şi al figurat.

Este un bun ajutor pentru a accelera procesul de pierdere în greutate cât şi pentru a îndepărta grăsimea de pe vase.

Nu te-ai fi gândit vreodată să speli vasele cu lămâie, nu-i aşa? Ei bine, lămâia are foarte multe proprietăţi, iar printre acestea se regăseşte şi aceasta. Te va scăpa de grăsimea întărită extrem de repede, aşa că profită din plin de ea.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul lămâii AICI

Creşte imunitatea

2 jpg jpeg

Lămâia se bucură de asemenea de proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Are un conţinut mare de vitamina C, luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, previne îmbătrânirea prematură şi îţi fortifică sistemul imunitar.

Deci, tu ce scuză ai să nu foloseşti lămâia?

Lămâia, odorizant natural

Probabil că ai văzut la mama ta şi nu doar odată cum lăsa în frigider felii de lămâie pentru a neutralizat mirosurile, însă ce nu ştiai poate este că lămâia poate fi folosită şi pe post de deodorant de cameră.

Astfel ai nevoie de 1 lămâie, 3 ceşti de apă, 2 linguri de oţet şi 4 linguri de bicarbonat, iar pentru a le transforma în parfum de cameră trebuie să fierbi coaja de lămâie, apoi să îi adaugi oţetul şi să mai laşi la fiert 5 minute.

Lasă apoi la răcit şi apoi într-o sticlă cu pulverizator pune bicarbonatul şi peste el adaugă soluţia obţinută prin fierbere.

Agită bine şi pulverizează prin casă ori de câte ori simţi nevoia.

Dacă vrei poţi să adaugi şi uleiuri esenţiale în această soluţie, în funcţie de preferinţele tale. Atât lămâia cât şi bicarbonatul nu ar trebui să îţi lipsească din casă.

Te scapă de orice fel de miros

Dacă o ustensilă din bucătărie a prins miros sau mâinile tale miros a peşte de exemplu, mai ales atunci când trebuie să îl cureţi de solzi, ia o bucată de lămâie şi freacă acolo unde este necesar a se îndepărta mirosul.

Ulterior foloseşte apă şi săpun, iar la final o cremă intens hidratantă.

Acelaşi efect îl are şi asupra mirosului de ceapă sau de usturoi, iar dacă respiraţia îţi dă bătăi de cap alege să mesteci o feliuţă de lămâie şi gata.

Cel mai bun antioxidant

Lămâia te poate scăpa de foarte multe probleme de la petele de transpiraţie, de vin, cafea de pe haine până la protejarea fructelor şi a legumelor de oxidare.

Dacă ai tăiat fructe sau legume şi nu le consumi imediat şi vrei să nu oxideze, alege să le stropeşti cu lămâie şi gata.